Hem FORSKNING Studenter på Högskolan Väst bakom en ny larm-app

Studenter på Högskolan Väst bakom en ny larm-app

Publicerat av: Redaktionen

Efter den tragiska händelsen som inträffade på skolan Kronan i Trollhättan har Vänersborgs kommun arbetat med att ta fram ett nytt larm i form av en mobilapplikation. 

Bakom appen ligger två studenter från Högskolan Väst.

Studenter på Högskolan Väst bakom en ny larm-appUnder vårterminen har informatikstudenterna Hans Collin och Andrej Maslovski arbetat med att ta fram en larm-app på uppdrag av Vänersborgs kommun.
– Jag och Hans tyckte idén verkade intressant och vi kände att en sådan applikation kan komma till användning, speciellt efter det som hände på Kronan i Trollhättan. Vi tyckte även det var extra kul att få ta fram en mobilapplikation eftersom vi båda har stort intresse för programmering, säger Andrej Maslovski.
Tanken bakom den nya appen är att medarbetare inom kommunens verksamheter ska ha möjligheten att kunna använda applikationen vid krissituationer.

Sprider information snabbt

Appen är särskilt användbar som informationskanal. Den kan till exempel kalla på förstärkning vid nödsituationer och användas för att snabbt sprida information via SMS till medarbetare.
Under examensarbetet har Hans och Andrej tagit fram en prototyp. Prototypen har testats i en av kommunens verksamheter – något som visade ett positivt resultat.
– Både vi och Vänersborgs kommun ville se vad personalen tyckte om idén och om de kunde tänka sig använda applikationen, säger Andrej.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>