Högskolan är värd för produktionskonferensen Swedish Production Symposium 2022
Hem EVENT Högskolan är värd för produktionskonferensen Swedish Production Symposium

Högskolan är värd för produktionskonferensen Swedish Production Symposium

Publicerat av: Redaktionen

Framtidens industri är fokus för den vetenskapliga konferensen Swedish Production Symposium (SPS) som arrangeras i Skövde mellan 26-29 april 2022

En given plats för den som vill ta del av den senaste forskningen inom produktionsteknik.

Temat för konferensen är “Industry 5.0 Transformation – Towards a Sustainable, Human-Centric, and Resilient Production”.

– Det känns jättekul att Högskolan i Skövde står som värd för konferensen. Industrin är i ständig förändring och vi på Högskolan märker det, dels i form av utveckling av nya tekniker, men även genom ökad efterfrågan på kompetensutveckling. Konferensen skapar tillfälle för forskare att tillsammans med representanter från industrin diskutera frågorna på ett nationellt plan, säger Amos Ng, professor i automatiseringsteknik på Högskolan i Skövde och projektledare för SPS2022.

Högskolan är värd för produktionskonferensen Swedish Production Symposium 2022Flera välkända namn på talarlistan

På talarlistan finns flera renommerade personer. Bland annat Andie Zhang, global produktchef för ABB:s avdelning för kollaborativa robotar; Jenny Elfsberg, chef för avdelningen Innovationsledning på Vinnova; Henric Johnson, chef för avdelningen Forskning och innovation på Business Sweden; och Thomas Lezama, Vice President – Head of Digital Engineering på Volvo Group.

– De olika verksamhetsområden som våra keynote-talare representerar ger deltagarna ett unikt perspektiv över industrigränserna. Konferensen har också parallella spår med närmare 80 miniföreläsningar inom bland annat artificiell intelligens, industriell analys i kontexten av Industri 4.0 och 5.0, och utveckling av resilienta och hållbara produktionssystem, säger Amos Ng.

Tionde gången konferensen ges

Konferensen organiseras vartannat år av Swedish Production Academy och Product Development Academy, och 2022 är det Högskolan i Skövdes tur att arrangera konferensen. Konferensen kommer att hållas på ASSAR Industrial Innovation Arena, där konferensdeltagarna även kommer att få inblick i Högskolans forskningssamarbeten genom de demonstratorstationer som finns på plats.

– Dessutom är det tionde gången konferensen ges, vilket vi ska ta tillfället i akt att fira. Det ser vi fram emot, avslutar Amos Ng.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>