I år blir sportlovet digitalt på biblioteket i Lindesberg
Hem EFTER PLUGGET I år blir sportlovet digitalt på biblioteket i Lindesberg

I år blir sportlovet digitalt på biblioteket i Lindesberg

Publicerat av: Redaktionen

I år blir det digitalt sportlov 22-26 februari på biblioteket i Lindesberg.

”Att vara ute är bra – men barnen vill kanske göra lite annat än att bara åka skidor.

I år blir sportlovet digitalt på biblioteket i LindesbergEftersom vi inte får ha live-arrangemang blir vi digitala under lovet”, meddelar Lindesbergs bibliotek i ett pressmeddelande.

Måndag 22 februari kl 14:30 blir det barnteater Laga Sagan med obegränsat antal platser. Digital dockteater där barnen får vara med och skapa berättelsen. För barn 3-8 år. Länken till Laga Sagan hittar ni på Lindesbergs biblioteks Facebook-sida.

Onsdag 24 februari får barn som gillar dataspel möjlighet att programmera.

Under sportlovet kan nämligen den som har fyllt 10 år prova på att koda ett alldeles eget datorspel i programmet Scratch tillsammans med ungdomarna från Hemkodat. Man deltar hemifrån via Zoom och behöver en dator och internetuppkoppling. Begränsat antal platser. Anmälan gör man på barnbiblioteket@lindesberg.se.

Vill man inte begränsa sig till en tid finns det en massa att göra under veckan, meddelar biblioteket:

Vi har Skaparpåsar som man kan hämta på biblioteket med instruktioner som man hittar på Youtube under Kultur- och fritidsenheten Lindesberg. Det är väldigt trevligt om barnen vill lämna något av det som de skapat till vår sportlovs-utställning på biblioteket.

Vi har också appen Kultur Lindesberg. I appen hittar du en massa spännande historier om människor som levde i Lindesbergs kommun förr i tiden. Finns att ladda ner på App Store och Google Play.

Vi har också en digital Upptäcktsfärd ”Hitta djuren” utomhus med Xnote. Laddar man ner länken och tar med sig sin Smartphone ut så kan man hitta de dolda frågorna som bibliotekarierna lagt ut på olika ställen i Lindesbergs stad. Hitta djuren i sagornas värld och vinn ett pris. Länken och närmare instruktioner hittar du på Lindesbergs biblioteks Facebook-sida.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>