Hem NYHETER Högskolebiblioteket bygger om inför hösten

Högskolebiblioteket bygger om inför hösten

Publicerat av: Redaktionen

Högskolebiblioteket i Skövde bygger om i sina lokaler.

En ny studieyta skapas och personalrum och en tyst läsesal får annan utformning än tidigare.

Högskolebiblioteket bygger om inför hösten

Högskolebiblioteket i Skövde bygger om i sina lokaler. Foto: Högskolan i Skövde

– Vi arbetar kontinuerligt med att skapa en varierad och stimulerande studie- och arbetsmiljö för studenterna och andra besökare, säger Lotta Gustafsson, bibliotekschef.

Sedan början av juni har Högskolebiblioteket i Skövde haft det lite rörigt i sina lokaler. Studiemiljöerna på bibliotekets nedre plan håller delvis på att byggas om. Den tysta läsesalen kommer att ha samma funktion och storlek som tidigare, men får en annan utformning.

Samtidigt skapas ett helt nytt rum för studier i det utrymme som tidigare har varit tidskriftsmagasin. Här har studenter och andra som vanligtvis tillbringar tid på platsen fått komma med förslag på hur ytan ska utformas.

– Studenterna har behov av olika typer av studieplatser och vi försöker möta behoven genom att skapa variation i studiemiljöerna. I den nya miljön vill vi bryta av mot det i övrigt öppna och ljusa biblioteket och skapa en ombonad och avskild plats, säger Lotta Gustafsson, bibliotekschef på Högskolebiblioteket.

För att vara säkra på att studenterna och bibliotekets andra besökare blir nöjda med den nya miljön planerar biblioteket att inledningsvis delvis inreda med möbler som redan finns på plats. Under hösten har såväl studenter som övriga biblioteksbesökare möjlighet att prova vad som fungerar, tycka till om möbleringen och komma med förslag och önskemål.

– Vi ser fram emot att till höstterminen välkomna studenterna tillbaka till Högskolan och vår förhoppning är naturligtvis att många tar tillvara på den här chansen. Vi vill att ytan ska vara så optimerad det bara går, utifrån användarnas behov, säger Lotta Gustafsson

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>