StudyBee lanserar ny produkt för elevstöd byggd i samarbete med AcadeMedias gymnasieskolor
Hem NYHETER StudyBee lanserar ny produkt för elevstöd byggd i samarbete med AcadeMedias gymnasieskolor

StudyBee lanserar ny produkt för elevstöd byggd i samarbete med AcadeMedias gymnasieskolor

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanserar StudyBee sin nya produkt StudyBee Insights som snabbt och träffsäkert ger skolledare, lärare och elevhälsopersonal värdefulla insikter om elevernas behov.

StudyBee lanserar ny produkt för elevstöd byggd i samarbete med AcadeMedias gymnasieskolor

Johan Henricson, VD för StudyBee och Edward Jensinger, Rektor på NTI Gymnasiet och NTI Vetenskapsgymnasiet i Lund är glada över samarbetet och resultatet. Foto: Carl Magnusson

Produkten har utvecklats tillsammans med AcadeMedias skolor inom NTI Gymnasiet och Drottning Blankas Gymnasieskola och fungerar ihop med StudyBees populära bedömningsverktyg.

StudyBees verktyg för snabb och faktabaserad bedömning direkt i Google Classroom lanserades för tre år sedan och används på ett stort antal kommunala och fristående skolor runt om i Sverige. Efter pilotstudier på NTI Gymnasiet och Drottning Blankas Gymnasieskola lanseras nu den fristående delen StudyBee Insights.

Den nya produkten riktar sig direkt till skolledare och identifierar träffsäkert och i realtid vilka elever som behöver stöd. I StudyBee Insights omvandlas data från lärarna till visuellt snyggt presenterade insikter, vilket leder till mycket värdefulla aha-upplevelser för användarna.

“Vårt fokus har varit på att bygga marknadens bästa och enklaste Early Warning System (EWS), så att lärare, skolledare och elevhälsoteam – utan ökad arbetsbörda – kan förstärka stödet till eleverna”
säger Johan E Henricson, vd för StudyBee.

Edward Jensinger, rektor på NTI Gymnasiet och NTI Vetenskapsgymnasiet i Lund och digitaliseringsprofil, är mycket nöjd med resultatet:
“Digitalisering av skolan är inget självändamål utan måste bli till nytta för lärare och elever. StudyBee har lyckats genom att utveckla ett verktyg som ger oss en tydlig överblick över elevernas resultat och stödbehov, vilket ger oss ett bra beslutsunderlag.”

Ellen Lindqvist, skolchef på NTI Gymnasiet tillägger:
“Vi är jätteglada över projektet! Produkten genererar automatiskt en EWS från lärarnas bedömningar, vilket hjälper skolorna att arbeta smartare och mer datadrivet. Det kommer att hjälpa våra lärare att ge elever rätt stöd i rätt tid, och vi ser mycket fram emot att fortsätta vårt utvecklingsarbete tillsammans!”

Johan E Henricson, är glad både över samarbetet och att nu få presentera resultatet:
“Det här är en riktigt stor utbyggnad av vårt system och definierar på flera vis vad StudyBee är och handlar om. Vi vill rikta ett stort tack till de rektorer och lärare som varit delaktiga i projektet under brinnande pandemi. De har gett ovärderlig feedback som format en skarp produkt som vi vet att väldigt många skolor i Sverige och internationellt längtar efter. Vi är privilegierade att ha en sparringpartner som AcadeMedia och ser fram emot vårt fortsatta samarbete.”

StudyBee Insights är från och med februari 2021 tillgängligt för alla StudyBees nya och gamla kunder.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>