Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Idag öppnar anmälan till högskoleprovet

Idag öppnar anmälan till högskoleprovet

Publicerat av: Redaktionen

Den 15 januari öppnar anmälan till vårens högskoleprov.

Anmälan stänger den 1 februari. Högskoleprovet äger rum lördagen den 6 april.

Högskoleprovet genomförs av UHR tillsammans med 21 universitet och högskolor på 120 orter i Sverige. Högskoleprovet äger rum två gånger om året – i april och oktober.

– När det är konkurrens om platserna till en högskoleutbildning ger högskoleprovet ytterligare en möjlighet att komma in, utöver betygen. Oavsett urvalsmetod måste den sökande alltid uppfylla kraven på behörighet för att kunna antas, säger Karin Röding, generaldirektör för UHR.

Idag öppnar anmälan till högskoleprovet

Alla som skriver högskoleprovet konkurrerar alltså i ytterligare en urvalsgrupp vid antag­ningen och provresultatet är giltigt i fem år. Därmed ökar chansen att komma in på utbildningar där ett urval måste göras.

Oavsett resultat kan högskoleprovet aldrig minska möjligheterna för den enskilde studenten. Men provresultatet kan heller aldrig kompensera för eventuella brister i den sökandes behörighet.

Anmälan och övningsmaterial på Studera.nu

Anmälan till högskoleprovet finns på UHR:s webbplats Studera.nu. Anmälningsavgiften är 450 kronor. På Studera.nu finns även tips för den som ska skriva högskoleprovet, gamla högskoleprov att öva på och information inför provdagen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>