Hem NYHETER Seger för Lärarnas Riksförbund

Seger för Lärarnas Riksförbund

Publicerat av: Redaktionen

Enligt medieuppgifter finns det nu en överenskommelse, som en del av regeringsförhandlingarna, mellan ett antal partier om att ta fram förslag om hur skolan ska förstatligas.

– Det verkar nu finnas en bred förankring för vårt mångåriga krav om att staten måste ta ansvar för svensk skola.

Seger för Lärarnas Riksförbund

Lärarnas Riksförbunds ordförande Åsa Fahlén

Blir det verklighet att ta fram ett sådant förslag är det en stor framgång för Sveriges lärare och en viktig seger för Lärarnas Riksförbunds mångåriga kamp för förändring, säger Lärarnas Riksförbunds ordförande Åsa Fahlén.

Åtskilliga rapporter har visat att eleverna i den svenska skolan har väldigt olika förutsättningar och på senare år har skolsegregationen fördjupats. Sedan 1991 har kommunerna haft ett huvudansvar för den svenska skolan.

 Att kommunerna misslyckats med att åstadkomma likvärdiga förutsättningar står nu utom allt tvivel. Det är hög tid för staten att ta ett betydligt större ansvar för svensk skola. Vi medverkar gärna till att ta fram ett förslag om hur ett modernt statligt ansvar för skolan ska se ut. Ett första steg togs genom Skolkommissionens arbete. Det är nu hög tid att gå från ord till handling, säger Lärarnas Riksförbunds ordförande Åsa Fahlén.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>