Nu startar studenterna vid yrkeshögskoleutbildningen flygplans- och helikopterteknik i Kallinge
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Nu startar studenterna vid yrkeshögskoleutbildningen flygplans- och helikopterteknik i Kallinge

Nu startar studenterna vid yrkeshögskoleutbildningen flygplans- och helikopterteknik i Kallinge

Publicerat av: Redaktionen

Efter drygt ett halv års intensiva förberedelser har de första 20 studenterna kunnat påbörja sin YH-utbildning flygplans- och helikopterteknik.

Majoriteten av eleverna kommer från Ronneby kommuns egen gymnasieutbildning i flygteknik.

– Vi har arbetat intensivt de senaste månaderna för att kunna starta Ronneby kommuns första yrkeshögskoleutbildning i egen regi här i Kallinge.

-Nu är studenterna på plats och vi kan börja utbildningen på riktigt, säger rektor Magnus Magnusson.

Studenterna är laddade och ser framemot att få visa runt besökarna på den officiella invigningen i september.

– Jag känner mig hemma här och många kompisar valde yrkeshögskolan i Ronneby. Närheten från mitt nuvarande studentboende till gamla internatet känns som en extra trygghet, säger Ludde Bergenholtz om varför han vald just yrkeshögskolan i Ronneby.

Nu startar studenterna vid yrkeshögskoleutbildningen flygplans- och helikopterteknik i Kallinge

De första studenterna vid yrkeshögskoleutbildning flygplans- och helikopterteknik i Ronneby kommun. Foto: Ronneby kommun.

Klasskamraten Linette Henriksson Eriksson lägger till:

-Det är en trevlig miljö och skön stämning här, både i skolan och i stan.

Den officiella invigningen kommer att ske den 8 september med representanter från Ronneby kommun och framtida arbetsgivare och samarbetspartner som F17 och Saab Aeronautics. Även media kommer att bjudas med.

Den nya YH-utbildningen i Kallinge är tvåårig och är unik i Sverige, då man kan välja att läsa till antingen flygplans- eller helikoptertekniker på samma yrkeshögskola. Andra orter där man kan läsa till flygtekniker är Ljungbyhed, Linköping, Västerås, Nyköping och Luleå.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>