Inspiration och utbyte på årets alumnikonferens
Hem Nyheter Inspiration och utbyte på årets alumnikonferens som ägde rum 29-30 oktober i Stockholm.

Inspiration och utbyte på årets alumnikonferens som ägde rum 29-30 oktober i Stockholm.

Publicerat av: Redaktionen

Teach for Sweden:s (TFS) alumnikonferens på temat ”Från ord till handling” ägde rum 29-30 oktober i Stockholm.

Under två intressanta och lärorika dagar diskuterade de 40 deltagarna ledarskap innanför och utanför klassrummet.

Inspiration och utbyte på årets alumnikonferens

Utöver inspirerande pass av TFS:s alumner bidrog intressanta talare till konferensen: Elin Ljung, kommunikations- och hållbarhetschef på Nordic Capital berättade om varför de valt att bli partner och stötta vårt arbete på Teach for Sweden. Johan Åhlén, global marknadschef på AFRY höll i en workshop om kommunikation och ledarskap och Anna Fredqvist, undervisningsråd på Skolverket pratade om samverkan för bästa skola.

Lördagen började med ett digitalt pass av Philipp Arlt, CEO på MUT Academy i Hamburg, Tyskland och därefter berättade Carina Juserius från Kompus Kompetensträning hur man motiverar sig själv och andra. Sista talaren för lördagen var Binette Seck, Head of Space CSR Academy på SPACE och årets IT-kvinna, som pratade om sin mission att demokratisera accessen till kunskap inom Tech.

– Jag tycker att det ger energi och nya idéer till hur man kan bli en bättre lärare. Mycket handlar också om hur vi kan påverka eleverna i den stora bilden; till exempel hur vi kan ge dem framtidstro och motivation – sånt man inte pratar om i skolan. Och det är såklart jättekul att träffa andra alumner från sin egen och andra cohorter. Det är en fin gemenskap, säger Johan Kvissberg, Cohort 17.

Alumnikonferensen ägde rum för tredje gången. Syftet med konferensen är att alumnerna får träffas, nätverka, inspireras och utvecklas tillsammans – så att de gemensamt kan fortsätta jobba mot TFS:s vision om en likvärdig skola där alla barn kan välja sin egen framtid.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>