ESSIQ bidrar till KTH-studenters satsning i Formula Student
Hem EFTER PLUGGET ESSIQ bidrar till KTH-studenters satsning i Formula Student i Tyskland och England

ESSIQ bidrar till KTH-studenters satsning i Formula Student i Tyskland och England

Publicerat av: Redaktionen

Under två års tid har KTH-studenterna arbetat för att ta fram årets tävlingsbil.

Nu väntar en sommar med Formula Student-tävlingar i Tyskland och England och till sin stöttning finns teknikkonsultbolaget ESSIQ som huvudsponsor.

Teamet som består av drygt 80 KTH-studenter från 14 olika program har sedan 2021 jobbat med att ta fram årets tävlingsbil.

De har arbetat sig igenom ett antal olika fasen från design till tillverkning med syftet att ta fram en så bra formula-bil som möjligt. Nu ser teamet fram emot att tävla i Tyskland och England med ett mål i sikte – att vara bäst i Norden.

Mer än en tävling

ESSIQ bidrar till KTH-studenters satsning i Formula StudentStudenterna som är med i projektet har chansen att få mycket mer än fina placeringar i prestigefulla tävlingar. Tack vare projektet får de en bräddad utbildning och inblick i områden de annars inte hade satt sig in i.

– Formula Student hjälper oss extremt mycket när det kommer till att utvecklas inom att arbeta i och leda ett projekt. Det är inte alla studenter som får möjligheten att jobba i projektform och man får dessutom möjligheten att träffa andra ambitiösa studenter, säger Didrik Liu, Head of Business Relations för KTH Formula Student.

ESSIQ skriver treårigt sponsoravtal på högsta nivån

För att kunna driva projektet är sponsorer en ovärderlig tillgång. Teknikkonsultbolaget ESSIQ ser ett stort värde i att stötta projektet och har nyligen skrivit ett treårsavtal för högsta sponsornivån för både KTH Formula Student, Lund Formula Student och Chalmers Formula Student.

– För oss är det viktigt att stötta initiativ och projekt som bidrar till att fler unga får möjligheten att utvecklas inom ingenjörsyrket. Det går helt i linje med vad vi på ESSIQ står för och det ska bli så kul att se hur det går för laget under tävlingarna, säger Maria Ghildiyal, regionchef ESSIQ Öst.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>