Lärande i framkant; satsar på att underlätta kommunikationen mellan hem och skola - utvecklar egen app
Hem APPAR Lärande i framkant; satsar på att underlätta kommunikationen mellan hem och skola – utvecklar egen app

Lärande i framkant; satsar på att underlätta kommunikationen mellan hem och skola – utvecklar egen app

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanserar Lärande en egen app ”Lärande Skola” för Erlaskolan, Realgymnasiet och skolorna inom Magnetica.

I appen kan vårdnadshavare nu enkelt hitta relevant information, kommunicera med skolan och följa sina barns lärande.

Utvecklingen av den nya appen är en av del av Lärandes pågående arbete i att bygga en kommunikativ organisation.

-Det är viktigt att även kommunikation i skolan följer övriga samhällets utveckling. Föräldrar idag förväntar sig att snabbt och enkelt få tillgång till den information som rör deras barns skolgång, säger Magdalena Allgren, kommunikationschef på Lärandegruppen.

Appen är främst en satsning för att tillgängliggöra och underlätta kommunikation mobilt. De som finns på marknaden har inte uppfyllt de krav och förväntningar som Lärande ser att en sådan app bör uppfylla.

– Vi har nyligen gjort en behovsanalys baserat på medarbetares och vårdnadshavares tankar och önskemål kring hur kommunikationen mellan hem och skola kan förbättras. Det är viktigt, för vi ser att en stark samverkan mellan just hem och skola stärker elevens kunskapsmässiga och personliga utveckling. Denna app är en del i det strategiska och systematiska arbete som vi gör för att utveckla oss som kommunikativ organisation, fortsätter Magdalena.

Lärande i framkant; satsar på att underlätta kommunikationen mellan hem och skola - utvecklar egen app-Det känns väldigt bra att vi kommit i mål med vår nya app. I samband med att vi gick över till vår lärplattform Canvas gjordes ett arbete med att tillgängliggöra relevant information för vårdnadshavare vid inloggning via webben, men vi har inte haft någon optimal lösning för mobilen. Därför har vi nu själva valt att driva denna utveckling framåt och tagit fram appen “Lärande Skola”, säger Caroline Pauli, projektledare för utvecklingen av appen.

Ytterligare en anledning till att Lärande valt att utveckla en egen app var möjligheten att kunna kombinera information från flera olika system i en digital plattform. Lärplattformen integreras med det administrativa systemet för att ge vårdnadshavare en samlad översikt, istället för att behöva använda olika appar för olika sorters information.

– I och med att vårdnadshavaren blir notifierad när något nytt skett så blir det enklare för dem att hålla sig uppdaterade kring information som rör deras barns skolgång. De kan då enkelt logga in i appen via säkert inlogg med Bank-ID, avslutar Caroline.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>