Hem TEKNIK Miljardinvesteringar väntas i svensk EdTech

Miljardinvesteringar väntas i svensk EdTech

Publicerat av: Redaktionen

Svensk edtech befinner sig i ett momentum, visar en kartläggning från EdTech Sweden.

Med fler högteknologiska startups och en omogen utbildningssektor beräknas miljardinvesteringar göras de närmsta åren. Potentialen för export är stor, men insatser efterlyses.

Krav på politisk styrning och exportpotential

Miljardinvesteringar väntas i svensk EdTechEdtech-bolagens omsättning växer i runda siffror med 10 % per år. Förväntningarna på en fortsatt stigande omsättning är stora, eftersom utbildningsmarknaden bedöms vara i en tidig fas av sin digitalisering. Här är kraven på politisk styrning tydlig, varför gäller inte “digitalt först” för utbildningssektorn? Utvecklingstakten behöver öka och man ser digitalisering som en viktig faktor för att effektivisera och utveckla utbildning.

Både edtech-företagen och investerarna ser potential för export i större skala av svensk edtech och tror att vi kommer att se fler internationella investerare i svenska bolag.

”Vår studie pekar på att man med små insatser kan man få igång en redan brinnande låga till en ordentlig brasa,” säger Jannie Jeppesen som under EdTech Swedens flagg initierat kartläggningen. ”Det är läge att se svensk edtech som en framtida exportbransch, samordning och exportfrämjande insatser skulle ge stor effekt. Vi har flera snabbväxande bolag som nu går internationellt, föregångare att ta rygg på. Men framförallt så skall vi vara i världsklass när det gäller att utnyttja digitaliseringens möjligheter och effekter i vårt eget utbildningssystem,” avslutar hon.

Kartläggningen omfattar 75 svenskgrundade edtech-bolag. Förutom en enkät till företagen har även nyckelpersoner i ett flertal bolag och investerare intervjuats om situationen för edtech i Sverige. Flera avgränsningar har gjorts, bland annat har en av de största marknadssegmenten, hårdvaruleverantörer, utelämnats.

För frågor gällande kartläggningen vänligen kontakta Jannie Jeppesen, 0702244865

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>