Studerande från Yrgo vinnare av ”Game of the year 2021”
Hem Event Studerande från Yrgo vinnare av både ”Best Execution in Design” och “Game of the year 2021”

Studerande från Yrgo vinnare av både ”Best Execution in Design” och “Game of the year 2021”

Publicerat av: Redaktionen

När Sveriges största tävling för spelutvecklare, Swedish Game Awards, gick av stapeln var studerande från Yrgo, högre yrkesutbildning Göteborg nominerade i flera kategorier.

 Resultatet? Vinnare av både ”Best Execution in Design” och den mest prestigefyllda kategorin ”Game of the year 2021”.

– Med vinsterna i Swedish Game Awards så är vi nu uppe och konkurrerar på högsta nivå bland spelutbildningarna i Sverige, vilka globalt sett håller högsta kvalitet. Jag är så otroligt stolt över våra studerandes insatser, säger Robert Esbjörnsson, lärare för Game Creator Programmer på Yrgo.

Swedish Game Awards har anordnats årligen sedan 2002 och är öppen för alla som ännu inte arbetar professionellt i spelindustrin, främst studerande. Inför galan den 29 oktober var Yrgo nominerade i sex av sju kategorier. I slutet av kvällen stod det klart att spelet The Tale of the Greenhouse vunnit ”Game of the year 2021” och spelet Beer & Plunder vunnit ”Best Execution in Design”.

”Nu får resten av världen se”

Studerande från Yrgo vinnare av ”Game of the year 2021”Yrgos två spelutbildningar, Game Creator Artist och Game Creator Programmer, är tätt integrerade och de studerande samarbetar i flera olika spelprojekt under hela sin utbildning.

– Nu har vi fått ett kvitto på vad vi kan åstadkomma när vi arbetar tillsammans. Som lärare ser vi engagemanget och slitet som våra studerande lägger ner i sina spel varje dag och nu får även resten av världen se det. Det är stort, säger Max Friberg, lärare för Game Creator Artist.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>