Hem EVENT Intel ger fantastiska upplevelser liv under CES 2016

Intel ger fantastiska upplevelser liv under CES 2016

Publicerat av: Redaktionen

Intel visade under gårdagen upp en rad exempel på hur teknik kan leverera nya fantastiska upplevelser i våra dagliga liv. Företaget presenterade en rad samarbeten, produkter och innovativa tekniker omfattande allt från digitala tekniker inom sport och framsteg inom friskvård till kreativitet genom musik, konst, robotik och uppfinningar.

Intels CEO Brian Krzanich presenterade ett antal spännande samarbeten med ledande varumärken inom branschen som ska hjälpa till att förändra sättet människor tränar, tävlar och tittar på sport. Dessa samarbeten kommer att nyttja både teknik och analys av data med syfte att förbättra människors hälsa, fysik och idrottsliga prestationer. Intel presenterade planer på att samarbeta med ESPN och Red Bull Media House för att utveckla Intel-baserade lösningar som ger idrottare bättre förutsättningar och samtidigt skapar fantastiska tittarupplevelser för åskådare. Vidare presenterade Krzanich gemensamma initiativ med New Balance och Oakley för att anpassa och vidareutveckla de verktyg människor använder för att vara mer aktiva.CES 2016

Som ett led i Intels arbete med att låta teknik inspirera människor att skapa, uppfinna och utforska presenterade Krzanich ett flerårigt samarbete med The Recording Academy och organisationens officiella “Next Generation of GRAMMY Moments”-program. Programmet har till syfte att föra teknisk innovation till programmet så att folk kan se, engagera sig och häpna över teknikutvecklingen inom musiken. Den första artisten som kommer att samarbeta med Intel för att skapa en unik musikupplevelse är den sexfaldiga Grammy-vinnaren Lady Gaga.

Dessa tre samarbeten betonar de tre trender som enligt Krzanich formar framtiden: den smarta uppkopplade världen, tekniker med människolika sinnen samt att datorer blir ultrapersonliga.

Han betonade också att Intel fortfarande fokuserade på att ta itu med de stora samhällsutmaningar som teknikbranschen står inför och nämnde planer för ett nytt djärvt initiativ mot online-mobbning och -trakasserier tillsammans med Vox Media, Re/code och Lady Gagas Born this Way Foundation för att främja mångfald och integration. Han bekräftade vidare att Intel går bortom bara mikroprocessorer för att uppnå sitt mål att validera företagets bredare produktportfölj som ”konfliktfri” under 2016.

”När Intel inledde sitt arbete för att ta itu med konfliktmineraler och luckor i mångfald och integration, fick vi höra av många människor att våra mål var orealistiska och skulle vara omöjliga att uppnå”, säger Krzanich. ”Våra gemensamma ansträngningar visar att vi kan påverka helt nya och annorlunda sätt att göra affärer som samtidigt förbättrar den mänskliga erfarenheten.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>