Hem EFTER PLUGGET Råbiff och stavfel

Råbiff och stavfel

Publicerat av: Redaktionen

I veckan har menyerna på Bord27 varit fulla med stavfel och stökiga bokstäver.

Anledningen är att personalen låtit Peter Orrmyr (dyslektiker och krogägare) skriva menyerna helt utan språkkorrektur.

Råbiff och stavfelDetta är en del av restaurangens ambition att uppmärksamma den Europeiska Dyslexiveckan (7 – 13 oktober).

”Jag har levt med dyslexi hela mitt liv”, förklarar Peter. ”Det blev tydligt ganska så tidigt och jag fick superbra stöd och uppbackning både hemma och i skolan. På så sätt har jag aldrig känt att det varit ett hinder eller problem för mig.

Jag känner mig väldigt tacksam för de resurser och hjälpmedel som jag fått genom åren.”

Förutom att stava fel på sina menyer har krogen också valt att skänka intäkterna de tjänar på varje råbiff till Svenska Dyslexiföreningen. Dessutom uppmanar de andra att stödja kampen för bättre läsbarhet och allas rätt att bli läsare.

”Min förhoppning är att vår lilla manifestation ska hjälpa andra som lever med dyslexi och samtidigt bidra till en mer tillåtande miljö. Jag är väldigt glad över att idag kunna stödja denna sak ekonomiskt. Dessutom tycker jag faktiskt att råbiffen smakar ännu bättre just denna veckan. En go’ magkänsla helt enkelt.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>