Råbiff och stavfel

I veckan har menyerna på Bord27 varit fulla med stavfel och stökiga bokstäver. Anledningen är att personalen låtit Peter Orrmyr (dyslektiker och krogägare) skriva menyerna helt utan språkkorrektur.

Råbiff och stavfel 1Detta är en del av restaurangens ambition att uppmärksamma den Europeiska Dyslexiveckan (7 – 13 oktober).

”Jag har levt med dyslexi hela mitt liv”, förklarar Peter. ”Det blev tydligt ganska så tidigt och jag fick superbra stöd och uppbackning både hemma och i skolan. På så sätt har jag aldrig känt att det varit ett hinder eller problem för mig. Jag känner mig väldigt tacksam för de resurser och hjälpmedel som jag fått genom åren.”

Förutom att stava fel på sina menyer har krogen också valt att skänka intäkterna de tjänar på varje råbiff till Svenska Dyslexiföreningen. Dessutom uppmanar de andra att stödja kampen för bättre läsbarhet och allas rätt att bli läsare.

”Min förhoppning är att vår lilla manifestation ska hjälpa andra som lever med dyslexi och samtidigt bidra till en mer tillåtande miljö. Jag är väldigt glad över att idag kunna stödja denna sak ekonomiskt. Dessutom tycker jag faktiskt att råbiffen smakar ännu bättre just denna veckan. En go’ magkänsla helt enkelt.”