Jenny Helin som nytt rektorsråd för Campus Gotland
Hem NYHETER Jenny Helin till nytt rektorsråd för Campus Gotland

Jenny Helin till nytt rektorsråd för Campus Gotland

Publicerat av: Redaktionen

Jenny Helin, docent vid företagsekonomiska institutionen vid Uppsala universitet har utsetts till nytt rektorsråd för Campus Gotland.

Rektorsrådets uppdrag är att vara rektors rådgivare i frågor som rör Campus Gotland och att utveckla verksamheten på plats.

-Jag kommer initialt att arbeta med att förtydliga våra styrkeområden, till exempel inom hållbar utveckling, men även arbeta vidare med vår tvärvetenskapliga forskning och utbildning genom samverkan mellan de institutioner som är verksamma på Campus Gotland. Vi befinner oss i en intressant utvecklingsfas, där jag kommer att ha en sammanhållande roll och det är ett uppdrag som jag ser mycket fram emot, säger Jenny Helin.

Under de senaste tre åren har Jenny Helin varit föreståndare för Uppsala universitets tvärvetenskapliga forskarskola inom hållbar utveckling, Grass, beläget på Campus Gotland. Hon kom till Uppsala universitet som postdoktor för tio år sedan. Hon studerade vid Stockholms universitet och disputerade vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping med en avhandling om dialog i organisationer. Jenny Helin växte själv upp på Gotland under en tid när det inte fanns möjlighet till högre utbildning på ön.

Jenny Helin som nytt rektorsråd för Campus Gotland

Jenny Helin, rektorsråd för Campus Gotland, Uppsala universitet. Foto: Daniel Olsson

– Det är kanske därför jag brinner så för forskning och utbildning på Gotland. Jag ser hur mycket vårt universitet bidrar till utvecklingen lokalt, men också att miljön på campus ger möjligheter till samarbeten över gränser inom universitetet. Det vill jag fortsätta att verka för, säger Jenny Helin.

För mer information:

Jenny Helin, rektorsråd för Campus Gotland, Uppsala universitet,
e-post: jenny.helin@fek.uu.se, telefon: 0498-10 83 98, mobiltelefon: 070-191 46 21

Uppdrag för rektorsrådet Campus Gotland:
• verka för samordning och profilering av verksamheten vid Campus Gotland
• verka för att stödja och utveckla samverkan med det omgivande samhället
• företräda Campus Gotland och arbeta för att synliggöra och marknadsföra verksamheten,
• bistå rektor, verksamhetsansvariga vid vetenskapsområden och inom universitetsförvaltningen i arbetet med planering och uppföljning av verksamheten på Campus Gotland
• vara huvudföredragande i Nämnden för Campus Gotland
• vara ordförande i Gotlandskollegiet och genom detta uppdrag vidarebefordra synpunkter och förslag från Gotlandskollegiet till Nämnden för Campus Gotland.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>