Hem EFTER PLUGGET Omegapoints Studentkonferens lockar IT-studenter från hela Göteborg

Omegapoints Studentkonferens lockar IT-studenter från hela Göteborg

Publicerat av: Redaktionen

120 IT-studenter kommer den 15:e april få ta del av Omegapoints andra kompetenskonferens i Stockholm. Konferensen körs i tre olika kompetensspår: utveckling, säkerhet och kvalitet, allt samlat under temat ”Listen+Learn=Do”.

career”Kunskap är inte något passivt. Det har en riktning, en verkan, det förändrar. Få landvinningar har förändrat mänskligheten och dess villkor på samma sätt som kunskapen att utveckla program. Vi lever mitt i en av världshistoriens största förändringar och har möjlighet att verka i den, säger Dan Bergh Johnsson, senior konsult på Omegapoint.”

Biljetterna till konferensen släpptes i två omgångar och tog slut inom loppet av 30 minuter. Ett 10-tal lärosäten är representerade och precis som förra året är över hälften av deltagarna tjejer.

”Studentkonferensen är enormt populär. Vi har fångat upp att det finns ett stort intresse och behov hos studenterna att lära av IT-experter som dagligen jobbar med ny teknik och design av mjukvara. Att bjuda på kunskap känns självklart för oss, säger Lotta Hammarström HR-chef på Omegapoint”

Programmet utgörs av tre parallella spår: utveckling, test & kvalitet och säkerhet. Tanken är att skapa ett smörgåsbord av professionella föreläsningar där var och en av deltagarena får möjlighet att skräddarsy sin kompetensdag efter eget intresse. Föreläsningar varvas med workshops där deltagarna får vara aktiva själva.

Att ge tillbaka till “akademia” känns självklart och naturligt för Omegapoint. På företaget råder en kompetenskultur där man ständigt måste ta in nya kunskaper och dela med sig till andra. Studentkonferensen är ett första steg i att sprida kunskaper till sin omvärld och lanseras inom ramen för “Omegapoint Academy”; paraplyet för externa kompetenssatsningar.

Kort om Omegapoint:

Omegapoint är experter inom Säker Applikationsutveckling. Vi är en ledande leverantörerna av IT-lösningar och tjänster där höga krav på kvalité, säkerhet och resultat ställs. Omegapoint är idag 200 anställda med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Falun, Kalmar och New York. Våra kunder finns inom ett stort urval branscher både i privat och i offentlig sektor.

Omegapoint – Säkrar utvecklingTM

Kort om Konferensen:

Omegapoints Studentkonferens 2016 – Listen+Learn=Do!
När? Fredagen den 15 april. Registrering från 8.00. Konferensen inleds 09.00 och avslutas 17.30
Var? Omegapoints kontor på Regeringsgatan 56 i Stockholm

http://www.studentkonferens.omegapoint.se

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>