Jönköping International Business School stärker sin position
Hem UTBILDNING Jönköping International Business School stärker sin position

Jönköping International Business School stärker sin position

Publicerat av: Redaktionen

Den 4 december publicerade Financial Times (FT) sin senaste ranking över de främsta europeiska handelshögskolorna.

Jönköping International Business School (JIBS) klättrar ytterligare sex platser från förra årets ranking och befäster därmed återigen sin position som en av Europas ledande handelshögskolor.

– Det är fantastiskt att se hur väl JIBS presterar i dessa rankingar. Årets avancemang grundar sig i allt engagemang hos våra studenter, alumner, partners, och inte minst, våra medarbetare som alltid gör sitt yttersta för att ge våra studenter den allra bästa upplevelsen. Placeringen stärker JIBS internationella rykte som förstaval för alla som letar efter en enastående utbildning, säger Johan Klaesson, vd och akademisk ledare på JIBS.

FT European Business School Rankings anses vara en av de mest omfattande granskningarna av europeiska handelshögskolor. Rankingen baseras på de totala poängen som varje skola har uppnått i tidigare FT-programrankningar. Skolans resultat bedöms utifrån flera indikatorer, såsom löne- och karriärutveckling för alumner, internationellt fokus, samt mobilitet och mångfald bland personalen. När FT i september publicerade sin årliga ranking över världens 100 bästa masterutbildningar placerade sig JIBS på en 64:e plats, vilket innebar en förbättring med 20 platser från föregående år. Rankingen över Europas bästa handelshögskolor befäster nu ytterligare skolans position som en handelshögskola av absolut världsklass.

– Vår totala placering i den här ranking är ett tydligt bevis för att studenter vid JIBS får den kunskap och erfarenhet som behövs för att bli framgångsrika i sina arbetsliv. Det är härligt att se hur bra det går för våra alumner och att så många avancerar snabbt i sina karriärer efter examen, säger Johan Klaesson.

Bäst i Norden när det gäller andelen internationella medarbetare

Jönköping International Business School stärker sin position

Jönköping International Business School klättrar på Financial TImes ranking över Europas bästa handelshögskolor

JIBS utmärker sig inte bara för sina akademiska framgångar utan också när det gäller den tydliga internationella profilen och utbildningar med nära kopplingar till det globala näringslivet. Närmare hälften av forskare och lärare samt 80% av JIBS masterstudenter har utländsk bakgrund. Den mångkulturella miljön bidrar till att göra studenterna väl rustade för den globala arbetsmarknaden. Att skolan lyckas väl med att skapa en internationell och inspirerande akademisk miljö framgår tydligt i FT:s ranking.

JIBS får höga poäng när det gäller internationell mobilitet och på andelen internationella medarbetare rankas JIBS högst i Norden för andra året i rad.

– Samtidigt som detta erkännande gör oss mycket stolta, innebär det också ett fortsatt ansvar att bibehålla den kvalitet vi levererar inom undervisning och forskning, utöver vårt värdefulla bidrag till det globala samhället, avslutar Johan Klaesson.

Förutom JIBS finns ytterligare två svenska handelshögskolor på FT-listan: Handelshögskolan i Stockholm och Ekonomihögskolan vid Lunds universitet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>