En femårig finansiering från Stenastiftelsen har möjliggjort ökad delaktighet för unga
Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM En femårig finansiering från Stenastiftelsen har möjliggjort ökad delaktighet för unga

En femårig finansiering från Stenastiftelsen har möjliggjort ökad delaktighet för unga

Publicerat av: Redaktionen

En femårig delfinansiering från Stenastiftelsen av den icke-vinstdrivande organisationen Förebildarna har lett till att fler än 2200 ungdomar har genomgått något av verksamhetens program.

I programmen har de fått arbeta med entreprenöriella metoder och genomfört samhällspositiva projekt i sina lokalområden.

År 2016 beviljade Stenastiftelsen en flerårig delfinansiering av organisationen Förebildarna. Finansieringen har möjliggjort utvecklingen av flera utbildningsprogram som främst genomförs i gymnasieskolan som en del av ordinarie kursplan. De senaste fem åren har över 2200 ungdomar mellan 16-25 år genomgått något av Förebildarnas program. De olika programmen stärker ungas delaktighet i den lokala samhällsutvecklingen genom entreprenöriella metoder och utgår från FN:s globala mål.

En femårig finansiering från Stenastiftelsen har möjliggjort ökad delaktighet för unga”För att lyckas med en sådan här organisation räcker det inte med passion och idéer utan det krävs också välutvecklade och beprövade insatser. Stenastiftelsens stöd har möjliggjort förverkligande, testning och etablering av våra program, och att vi har kunnat bygga upp relationer med flera gymnasieskolor som återkommande genomför dem. Att en så viktig representant för svenskt entreprenörskap tror på just vår organisation gör oss otroligt stolta”, säger Julia Hult, verksamhetsledare på Förebildarna.

Stenastiftelsens stöd avslutades 2021 och efter att ha medverkat till en ny angelägen organisation etablerats och framgångsrikt utvecklats är nu förhoppningen att Förebildarna hittar andra finansiärer för nästa steg i utvecklingen.

”Vi har de senaste fem åren stöttat Förebildarnas verksamhet och med glädje följt utvecklingen av deras utbildningsprogram. Att se andra ungdomar lyckas med sina projekt och initiativ gör att fler unga inser att de själva har möjlighet att driva sina liv i den riktning de vill. Vi önskar dem fortsatt framgång i deras viktiga verksamhet”, säger Madeleine Olsson Eriksson, Stenastiftelsens ordförande.

Utöver stödet från Stenastiftelsen har Förebildarna de senaste åren även mottagit projektfinansiering från Kronprinsessparets Stiftelse och Västra Götalandsregionen, samt mottagit statsbidrag från Skolverket.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>