Hem SkolNivåGymnasium TECH GIRLS på NTI Gymnasiet Karlstad

TECH GIRLS på NTI Gymnasiet Karlstad

Publicerat av: Redaktionen

Den 8 mars slår NTI Gymnasiet Karlstad upp dörrarna för TECH GIRLS – ett evenemang med syftet att stärka och uppmuntra tjejers intresse för teknik.

Under dagen får tjejer i årskurs 8 och 9 delta i workshops ledda av eleverna på skolan.

TECH GIRLS på NTI Gymnasiet Karlstad

Wilma Schwenk går årskurs 2 på NTI Gymnasiet Karlstad

– Vi tror att många tjejer har ett intresse för teknik som de inte får möjlighet att utveckla av olika anledningar, säger Tina Westerlind, biträdande rektor på NTI Gymnasiet Karlstad och initiativtagare till TECH GIRLS.

– Denna dag dukar vi upp ett smörgåsbord av olika workshops som leds av eleverna på vår skola. Vi hoppas att en inspirerande dag hos oss kan väcka intresset, så att vi kan locka fler tjejer till teknikbranschen.

Tjejerna kommer få delta i workshops där de bland annat får testa programmering, webbutveckling och front-end developing, lödning av kretskort samt 3D-printning. Studenter från Karlstads Universitets GIS-program kommer också finnas på plats för att visa och berätta om sin verksamhet och framtidsmöjligheterna.

– Jag tycker det är extremt viktigt att de tjejer som är intresserade av teknik ska kunna göra det. Jag uppmuntrar ALLA tjejer att komma hit den 8 mars, säger Wilma Schwenk som går årskurs 2 på skolans teknikprogram.

Inbjudningarna har skickats ut via rektorer och studievägledare på grundskolorna i Karlstad. Ryktet spred sig snabbt, så nu välkomnar NTI Gymnasiet tjejer från hela Värmland till TECH GIRLS.

– Efterfrågan på kvinnor i teknikbranschen stor, inte minst inom programmering, webbutveckling och nätverksteknik, säger Tina Westerlind. – Alla verksamheter behöver mångfald, både universitet och företag saknar idag tjejer inom IT, webb och programmering. Vi hoppas kunna hjälpa till att stimulera intresset bland yngre tjejer. Vilken dag kan passa bättre än den 8 mars, som också är den Internationella kvinnodagen, säger Tina.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>