Katedralskolans elever erbjuds vaccin mot Covid-19
Hem NYHETER Katedralskolans elever erbjuds vaccin mot Covid-19

Katedralskolans elever erbjuds vaccin mot Covid-19

Publicerat av: Redaktionen

Nu är det klart att Katedralskolans elever erbjuds vaccin mot Covid-19 på skoltid under vecka 36.

I ett samarbete mellan Skara kommun och Bräcke Diakoni – Vilans vårdcentral kommer nu gymnasieeleverna erbjudas vaccinering i Vilanhallen.

Under nästa vecka samlas intresseanmälan från elever till skolan och en sammanställning lämnas vidare till Vilans vårdcentral. Vaccinering av dos 1 kommer sen ske under vecka 36 i Vilanhallen, endast 5 minuter promenad från skolan. Exakta tider får eleverna under nästa vecka.

-Vaccinering är inget krav men jag är glad att vi nu kan erbjuda möjligheten till de elever som vill vaccinera sig, säger Petra Björk samordningsrektor på Katedralskolan.

Genom att eleverna vaccinerar sig minskas smittspridningen och därigenom ökar möjligheten att närundervisning kan bedrivas fullt ut.

Katedralskolans elever erbjuds vaccin mot Covid-19

Petra Björk samordningsrektor på Katedralskolan.

-Jag tror att vaccinationsgraden ökar bland våra ungdomar genom att vi erbjuder färdiga tider för vaccination, säger Petra.

Elever och vårdnadshavare har fått information om vaccinationen via skolans plattformar och genom e-post. Information finns även på skara.se.

Skolans förhoppning är att kunna organisera även för dos 2, men mer information kommer längre fram.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>