Hem SKOLNIVÅGRUNDSKOLA Så gör barn reklam för att hjälpa barn – här är vinnarna i reklamtävlingen Media Genier

Så gör barn reklam för att hjälpa barn – här är vinnarna i reklamtävlingen Media Genier

Publicerat av: Redaktionen

Klass 5 från skolan Robinson Svedia i Enköping, Klass 6a från Tyresö Skola, och Klass 5a från Vasa International School of Stockholm, har röstats fram av en namnkunnig jury som vinnare i den nationella reklamtävlingen Media Genier. 

Media Genier instiftades 2006 som en tävling för att ge elever i svenska skolor en ökad förståelse för reklam, hur den skapas och varför den finns, samt hur man som konsument påverkas av reklam och andra budskap.

Så gör barn reklam för att hjälpa barn – här är vinnarna i reklamtävlingen Media Genier

Tävlingen arrangeras av läromedlet Media Smart och bakom står intresseorganisationen Sveriges Annonsörer.

Uppdragsgivaren i tävlingen i årets upplaga var BRIS och mellanstadieelever över hela landet fick i uppdrag att ta fram en reklamkampanj för organisationen.

Vinnare blev klass 5 från skolan Robinson Svedia i Enköping. Förstapriset är, förutom äran, 8 000 kronor till klasskassan.

Juryns motivering:
”Med ett starkt och tydligt budskap lyckas eleverna förmedla hur det känns när ingen bryr sig. Filmen är gripande och går rätt in hjärtat. Med både bra dramaturgi och utnyttjande av filmteknik visar eleverna hur lång tiden kan vara när du är ensam. Grattis Klass 5 på Robinson Svedia!”

Se vinnarbidraget här.

På andraplats kom klass 6a från Tyresö Skola med bidraget ”Alla har rätt till lek” och vinner 5 000 kronor till klasskassan.

Juryns motivering:
”Genomtänkt bidrag som har tagit fasta på uppgiften att utbilda vuxna och värva medlemmar. Filmen skildrar en artikel i barnkonventionen på ett positivt sätt och därmed skapas en väldigt hoppfull känsla. Bra teknisk nivå och väl vald musik. Bra gjort klass 6a Tyresö Skola.”

Se bidraget här.

På tredjeplats kom Vasa International School of Stockholm med bidraget ”Alla är lika värda” och vinner 3 000 kronor till klasskassan.

Juryns motivering:
Detta bidrag visar på betydelsen av att våga stå upp för varandra och säga ifrån när någon blir illa behandlad. Filmen visar inte bara på problemet utan erbjuder även en lösning. Ett viktigt budskap där man använt teknikens möjligheter på ett kreativt sätt. Snyggt jobbat klass 5a på Vasa International School of Stockholm.”

Se bidraget här.

Juryn i Media Genier 2017:
Boel Lagerwall, kommunikationschef på Pågen
Katinka Lindholm, generalsekreterare på UNHCR
Lina Karanikas, projektledare på WWF
Sara Gustafsson, marknadschef på Lekolar
Silvia Ernhagen, kommunikationschef på BRIS
Stina Petrini, CSR- och kommunikationschef på Orkla Confectionary & Snacks
Åsa Jutterström, Brand Manager på Viaplay

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>