Kodcentrum stolta mottagare av Fellowminds inkluderingsfond för sitt arbete med barns digitala utveckling.
Hem TEKNIK Kodcentrum är stolta mottagare av Fellowminds inkluderingsfond för sitt arbete med barns digitala utveckling.

Kodcentrum är stolta mottagare av Fellowminds inkluderingsfond för sitt arbete med barns digitala utveckling.

Publicerat av: Redaktionen

Nu är det klart vilka som får motta den första donationen av Fellowminds Digitala Inkluderingsfond!

Vi är stolta och glada över att uppmärksamma Kodcentrum och deras arbete med att främja barns digitala utveckling.

Genom donationen kommer Kodcentrum att kvalitetssäkra sina utbildningar och vidareutveckla sin digitala läroplattform.

Kodcentrum stolta mottagare av Fellowminds inkluderingsfond för sitt arbete med barns digitala utveckling.

Här överlämnas checken till Kodcentrum. Från höger i bild Louise Ol-Ers, Sustainability Lead Fellowmind, och från Kodcentrum Sabina Johansson, Volontär- och kodkurssamordnare samt Kristina Bjerka, Generalsekreterare

För Fellowmind, som är europeisk marknadsledare inom digital transformation, är det en självklarhet att stötta organisationer i att digitalisera sin verksamhet på ett hållbart sätt. ”Fellowminds inkluderingsfond är av stor betydelse för att stödja de i samhället som är utsatta för digitalt utanförskap.

Vi är väldigt tacksamma att kunna vara med och bidra och ser fram emot att följa det projekt vi särskilt stöttar som syftar till att vidareutveckla och kvalitetssäkra Kodcentrums utbildningar för volontärer, säger Louise Ol-Ers, Sustainability Lead på Fellowmind.

Kodcentrum, en ideell förening som har som mål att lära barn att programmera och utveckla sina digitala färdigheter, uppskattar verkligen donationen, och ser fram emot att fortsätta sprida kunskapen om programmering till barn över hela Sverige.

”Vi är oerhört hedrade över att ha fått den här gåvan och tacksamma för det fina stödet från Fellowmind. Pengarna (10 000 EUR) kommer vi att använda till att utveckla en digital läroplattform, vilket kommer att säkerställa att våra utbildningar som vi erbjuder till frivilliga förbättras ytterligare”, säger Sabina Johansson, Volontär- och kodkurssamordnare tillika projektledare för Kvalitetssäkring av ledarskapsprocess och utbildning.

Fellowminds Digitala Inkluderingsfond är en del av Fellowminds engagemang för att påverka och minska de negativa konsekvenserna av det moderna, digitala livet. Det kan till exempel vara genom att lära barn att koda, eliminera digital mobbning eller hjälpa äldre som känner sig utanför samhället, eftersom de inte kan använda datorer eller smarta telefoner.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>