Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Här är de populäraste utbildningarna hos systemutvecklare 2018

Här är de populäraste utbildningarna hos systemutvecklare 2018

Publicerat av: Redaktionen

Systemutvecklare fortsätter att vända sig till Informator för att bredda sin kompetens inom agila metoder.

När företaget nu listar sina populäraste kurser från förra året toppar fortfarande den populära Scrum Master-utbildningen.

Här är de populäraste utbildningarna hos systemutvecklare 2018

– Vi ser även ett ökat intresse för vår Leading SAFe-kurs, säger Åsa Berglund, Product Area Manager.

Tre olika utbildningar inom agila metoder toppar listan över utbildningsföretaget Informators populäraste kurser 2018. Av de cirka 6500 personer som utbildade sig hos företaget förra året var det nästan 500 som valde någon av de tre populäraste erbjudandena.

– Vi ser att systemutvecklare fortfarande har stor nytta av Scrum Master-utbildningen. Det är en metodik som har vunnit allt mer mark de sista tio åren och legat stadigt i topp de senaste tre åren.

Men den som växer starkast just nu är Leading SAFe. Det är tydligt att kompetens i hur man skalar upp agil utveckling från team- till organisationsnivå efterfrågas allt mer bland arbetsgivare, säger Åsa Berglund, Product Area Manager på Informator.

Aktiva konsulter som lärare

Informator har sedan starten 1990 legat i framkant när det gäller att erbjuda utbildning och kompetensutveckling inom framför allt IT. Allt från svenska storföretag till offentlig sektor har återkommande anlitat Informator för att se till att deras medarbetare håller rätt kompetensnivå, särskilt när det gäller de senaste metoderna inom systemutveckling.

Den snabba utvecklingen inom just systemutveckling ställer höga krav på att de utbildningar som erbjuds ligger steget före. Något som länge har varit en av Informators främsta styrkor.
– Vi måste alltid ligga i framkant för att veta vilka trender som är på gång. Det gör vi framför allt genom att ha nära kontakt med våra lärare, som alla är experter inom sina respektive områden. Vi lägger stor vikt vid att merparten av dem till vardags arbetar som aktiva konsulter som vistas ute i verksamheterna och därmed vet vad som efterfrågas. Att detta är en framgångsfaktor märker vi på den höga uppskattning våra lärare får vid de kursutvärderingar som vi gör, säger Åsa Berglund.

Topp tre utbildningar hos Informator 2018

1. Scrum Master med Certifiering
2. Leading SAFe 4.5 with SA Certification
3. ITIL Foundation

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>