Hem TEKNIK Norrländskt svar i värmländsk universitetsväxel

Norrländskt svar i värmländsk universitetsväxel

Publicerat av: Redaktionen

Telefonisterna på Kalix Tele24 tar över växeln på Karlstads universitet.

Det gör att universitetet kan erbjuda bättre tillgänglighet under de trafiktoppar som uppstår i samband med terminsstarter.

Norrländskt svar i värmländsk universitetsväxel

Christine Sivertsson bid manager, Kalix Tele24

– Många universitet brottas med att hinna med alla inkommande samtal inför terminsstart och när antagningsbeskeden skickas ut. Trycket är stort då många studenter har frågor och det riskerar att bli långa väntetider, säger Christine Sivertsson, som är nytillträdd bid manager på Kalix Tele24.

Kraftiga trafiktoppar är betydligt lättare att hantera för Kalix Tele24, som fördelar belastningen på sina fler än 100 telefonister.

Därför kan Karlstads universitet nu känna sig trygga i att ha korta svarstider och hög tillgänglighet även när trycket är som störst.

Vid offentliga upphandlingar är det vanligast att endast pris ges stor vikt men Karlstads universitet tänkte annorlunda och grundade sitt upphandlingsbeslut till 70 procent på kvalitet och endast 30 procent på pris. Anledningen var att universitetet ville försäkra sig om en fortsatt hög kvalitet i kontakterna med studenter och andra som ringer till universitetet.

– Många som prioriterar pris framför kvalitet tycker kanske att de är smarta som lyckats pressat priset, men de glömmer ofta att de har valt bort viktiga delar i leveransen. Visst går det att pressa priset på en tjänst som vår, men vi är alltid tydliga mot kunden att det får konsekvenser. Lägre pris innebär bland annat färre utbildningstillfällen för telefonisterna och andra åtgärder som säkerställer en hög kvalitet, säger Christine Sivertsson.

För Karlstads universitet var det inga problem att vikta kvalitet högre än pris, berättar Camilla Paulsson, enhetschef, service och support, på universitetet:

– Det här kommer att bli billigare än när vi bemannade växeln själv, trots att vi har ställt höga kvalitetskrav på Kalix Tele24. Samtidigt känner vi oss tryggare med telefonväxelns tillgänglighet i samband med trafiktopparna. Det blir en huvudvärk mindre, helt enkelt.

Norrländskt svar i värmländsk universitetsväxel

Detta blir det fjärde lärosäte där Kalix Tele24 tar över i växeln. Kalix Tele24 samarbetar sedan tidigare även med Mälardalens högskola, Karolinska Institutet och Jönköping University.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>