Hem NYHETER Koko Travel Show – en svindlade framtidsresa i 360°

Koko Travel Show – en svindlade framtidsresa i 360°

Publicerat av: Redaktionen

Genom att svara på frågor via smartphones inne i en 80 kvadratmeter stor projektionsbur där väggarna består av 360° filmprojektioner på tre meters höjd påverkar deltagarna föreställningen och bygger samtidigt sina egna personliga psykologiska profiler.

Allt går i en rasande takt och när spelet är slut så avslutas det med en workshop där deltagarna får möjlighet att diskutera frågor som kan ha uppkommit.

För en hållbar samhällsutveckling

Regionerna Fyrbodal och Viken har liknande kompetensförsörjningsutmaningar. Fler bör veta att det är av högsta vikt att studera vidare efter gymnasiet, att de kan arbeta i områdena och att förflytta sig över gränserna så att våra samhällen består och utvecklas.

Att öka medvetenheten hos ungdomarna, deras föräldrar, skolpersonal samt företagarna i regionerna är centralt. Men det kanske viktigaste av allt, är att fler ungdomar blir inspirerade och motiverade att göra de val som behövs för att hitta meningsfullhet i sina liv och samtidigt bidra till samhällsutvecklingen.

Tillsammans med Strömstads skolor och företag

Koko Travel Show – en svindlade framtidsresa i 360°

Koko Travel Show är producerad av Innovatum Science Center. Genom interaktion, grafisk bildproduktion och ett högt tempo ska besökarna få en optimistisk och positiv känsla. Showen kommer att visas i Strömstads shoppingcenter samtidigt med Strömstads gymnasieskolas jobb- och utbildningsmässa den 5 mars. Då träffar eleverna lokala företag och lyssnar på relevanta föreläsare för att sedan uppleva Koko Travel Show. Förutom showen kommer besökare ta del av filmer från företag och utbildningssamordnare i regionerna Fyrbodal och Viken som placerats utanför centret i ett högt torn.

Turnén fortsätter i gränsregionen

Cirka 350 högstadieelever från Strömstiernaskolan och Strömstads gymnasium deltar i Koko Travel Show fördelade på fyra körningar per dag. Söndagen den 8 mars kan allmänheten ta del av showen kl. 13.00 och 14.00 (då utan workshop). Koko Travel show visas i Strömstad tack vore ett samarbete med Strömstads kommun, Strömstads gymnasium, Strömstiernaskolan och Strömstad shoppingcenter. Koko Travel Show kommer framöver också att visas på Inspiria Science Center i Sarpsborg,Bengtsfors i september och Trollhättan i november.

En del av EU-projektet Kraftledningar

Koko Travel Show ingår i Interregprojektet Kraftledningar där Innovatum Science Center och Inspiria Science Center samverkar med flertal företag och utbildningssamordnare i regionerna Fyrbodal och Viken med syfte att inspirera fler utbildar sig och väljer att jobba inom teknikområdena. Mer information om projektet finns på https://www.innovatum.se/gora-och-uppleva/science-center/projekt/kraftledningar/

”Fram till 2025 beräknas tillgången på gymnasieingenjörer minska med cirka 40 procent i Västra Götaland. Den nuvarande dimensioneringen av gymnasieingenjörsutbildningen kommer således inte alls att räcka till för att täcka de stora pensionsavgångar som är att vänta fram till 2025. Sammantaget förväntas en brist på 8 000 gymnasieingenjörer.”

”Ur: Förutsättningar och utmaningar för långsiktig kompetensförsörjning i Göteborgsregionen. Utbildnings- och arbetsmarknadsprognos för Göteborgsregionen med sikte på 2025.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>