Webbinarium: Välkommen hit – Att skapa en inkluderande och trygg gemenskap för nya barn
Hem EFTER PLUGGET Webbinarium: Att skapa en inkluderande och trygg gemenskap för nya barn

Webbinarium: Att skapa en inkluderande och trygg gemenskap för nya barn

Publicerat av: Redaktionen

Just nu ser vi tusentals barn som är på flykt undan krig.

Många barn har redan anlänt till Sverige.

Oavsett anledning till att vara ny i en grupp måste det finnas kunskap och beredskap från vuxna för att välkomna och inkludera nya barn.

I samarbete med Skyddsvärnet erbjuder Friends en kostnadsfri digital utbildning med fokus på välkomnande metoder. Utbildningen vänder sig till dig som möter barn på olika sätt, exempelvis som ledare inom idrottsrörelsen eller övrigt föreningsliv.

Webbinarium: Välkommen hit – Att skapa en inkluderande och trygg gemenskap för nya barn

Skyddsvärnet erbjuder tillsammans med Friends en kostnadsfri digital utbildning med fokus på välkomnande metoder för nya barn i Sverige.

Anna-Carin Wettefors, sakkunnig på Friends, föreläser om hur vuxna kan motverka utanförskap och skapa inkluderande miljöer för nya barn i gruppen, laget eller skolan.

Martin Forster, Leg psykolog, Ansvarig för barnpsykologi på Kry föreläser om hur du kan prata med och möta barn som upplevt trauma.

När: tisdagen 31 maj 2022. Kl. 09:00 – 09:45
Anmälan till: seminarium@skyddsvarnet.se eller via formuläret här.

Webbinariet hålls på webben och är helt kostnadsfritt. För att delta behöver du en dator/mobil/surfplatta och tillgång till internetanslutning. När webbinariet närmar sig får du en bekräftelse och en direktlänk till programmet där webbinariet sänds. Webbinariet sänds live så passa på och ställ dina frågor.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>