Hem NYHETER Snart samlas Barentsregionens unga yrkestalanger i Övertorneå

Snart samlas Barentsregionens unga yrkestalanger i Övertorneå

Publicerat av: Redaktionen

​Den 30- 31 mars anordnas ArcticSkills 2020 i Övertorneå.

Tävlingen är den femte i ordningen och denna gång står Utbildning Nord och Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå som värd för evenemanget.

Arrangemanget är en av höjdpunkterna i Utbildning Nords 50 års jubileum.

Snart samlas Barentsregionens unga yrkestalanger i Övertorneå

Yrkestävlingen ArcticSkills är en del i Utbildning Nords 50 års jubileum

Arctic Skills är en yrkestävling inom Barentsregionen och är del av World Skills-konceptet där tävlande kommer från olika yrkesskolor i norra Sverige, Norge, Finland och Ryssland.

Syftet med ArcticSkills är att lyfta fram yrkesutbildningarna och utveckla unga studerandes yrkeskunnighet samt skapa kontakter och främja samarbete inom Barentsregionen.

Allt boende är fullbokat

Nära 200 tävlande med delegationer anländer till Övertorneå vilket betyder att i princip alla bäddar i centrala Övertorneå och finska grannkommunen Ylitornio är fullbokade. Tävlingen invigs med en invigningsceremoni med middag den 30 mars i Folkets hus. Själva tävlingsdagen är tisdagen den 31 mars då man tävlar i 17 olika yrken, allt från kock till billackerare. Då har allmänheten också möjlighet att följa tävlingarna i lokaler på Utbildning Nord och
Gränsälvsgymnasiet. Tävlingen avslutas med prisutdelning och avslutningsceremoni.

-Det är en stor ära för oss att få stå som värd och också utmanande. Eventet harmonierar så väl med vad som är Utbildning Nords uppdrag att vara till för arbetsmarknaden på Nordkalotten och främja det nordiska samarbetet, säger Leif Lahti, Direktör för Utbildning Nord.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>