Hem Nyheter ​Mälardalens högskola värd för prestigefull konferens inom mjukvarutestning

​Mälardalens högskola värd för prestigefull konferens inom mjukvarutestning

Publicerat av: Redaktionen

Den 9-13 april samlas forskare och mjukvaruutvecklare från hela världen på Aros Congress Center i Västerås, för att delta i konferensen ICST 2018 – International Conference on Software Testing.

Tillsammans med Rise Sics Västerås står Mälardalens högskola (MDH) som värd för en av världens mest prestigefulla konferenser inom mjukvarutestning.

Konferensen arrangeras för elfte gången, men för första gången i Sverige. Runt 300 deltagare från hela världen reser till Västeråsför att diskutera erfarenheter, forskningsresultat och nya metoder för testning av den mjukvara som finns i all teknik runtomkring oss.

– Vårt samhälle blir allt mer digitaliserat och för att få digitaliseringen att fungera så är mjukvarutestning en av de absolut viktigaste komponenterna. Syftet med konferensen är att presentera de senaste resultaten inom området, för att sedan kunna bli ännu bättre på att testa mjukvara och säkerställa att den fungerar som den ska, säger Hans Hansson, professor i realtidssystem vid MDH och General Chair för konferensen.

​Mälardalens högskola värd för prestigefull konferens inom mjukvarutestning

Malin Rosqvist, forskningsprojektledare vid Rise Sics Västerås och lokalt ansvarig för ICST 2018 och Hans Hansson, professor i realtidssystem vid MDH och General Chair för konferensen.

Under konferensen får deltagarna ta del av den senaste utvecklingen och forskningsresultaten via presentationer av några av världens mest framstående forskare och företag.

Dessutom kommer verktyg för mjukvarutest att demonstreras, forskningens betydelse för näringslivet att diskuteras och nästa generation stjärnforskare ges möjlighet att presentera sin forskning.

I samband med konferensen hålls också flera workshops och viktiga möten, så som organisationen Swedish Association for Software Testing, SAST:s, kvartalsmöte, som är det största nationella mötet inom mjukvarutestning.

– Innehållet i konferensen är viktigt och relevant för både forskning och industri. Vi vill bidra till att stärka och utöka nätverken mellan forskare och medverkande företag genom att arrangera konferensen i Västerås. I regionen finns det flera företag som är världsledande på inbyggd mjukvara och kompetensen hos ICST:s deltagare är högst relevant för dem, säger Malin Rosqvist, forskningsprojektledare vid Rise Sics Västerås och lokalt ansvarig för arrangemanget av ICST 2018 i Västerås.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>