Trainor förvärvar Teknikutbildarna
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Trainor förvärvar Teknikutbildarna

Trainor förvärvar Teknikutbildarna

Publicerat av: Redaktionen

Trainor Group AS förvärvar utbildningsbolaget, Teknikutbildarna i Norden AB, och stärker sin position som Skandinaviens ledande leverantör av digital elsäkerhetsutbildning.

Trainor Group AS, med huvudkontor i Tønsberg, har slutfört förvärvet av svenska Teknikutbildarna i Norden AB. Förvärvet kommer att stärka Trainors position som en ledande aktör inom utbildning i elsäkerhet i Skandinavien och ge den svenska marknaden en boost när det gäller digital utbildning.

Styrelseordförande Peter Svarrer i Trainor Group AS säger följande om förvärvet:

-Trainor Group vill stärka utvecklingen av digital utbildning på den svenska marknaden för elsäkerhet. Kombinationen av de två företagen kommer vidare att ligga till grund för en framtida geografisk expansion i och utanför Skandinavien.

Svarrer förklarar att den svenska marknaden för säkerhetsutbildning med sin storlek och höga standarder är mycket intressant för Trainors e-lärande produkter.

-Den gedigna professionella kompetensen som Teknikutbildarna och Trainor Group har byggt upp under många år kommer att användas för att utveckla framtidens utbildning och tillsammans kommer företaget att ha en starkare leveransplattform för en bredare kundbas.

Ledande i Skandinavien
Med över 80 000 kursdeltagare per år och över 300 000 aktiva användare på företagets online-diskussionsforum är Trainor den klart ledande aktören i Norge inom utbildning i elsäkerhet. Företaget har 53 anställda och en bred portfölj av digitala kurser, webbseminarier och klassrumskurser. Trainor är känd för att använda både 3D, filmverktyg, berättartekniker och spelteknik i sina e-lärande kurser. Företaget omsatte 75 miljoner norska kronor år 2020.

Med cirka 30 anställda har Teknikutbildarna en lång karriär på den svenska kurs- och skolmarknaden, med både traditionell undervisning och e-lärande. Med kontor i Sundsvall, Gävle och Stockholm är företaget ett av Sveriges största utbildningsföretag och driver, förutom kursverksamhet, även sin egen skolverksamhet inom elområdet. Företaget omsatte 42 miljoner kronor 2020.

God match
Stian Martinsen, VD för Trainor, är mycket nöjd med förvärvet:

-Vi har följt Teknikutbildarna ett tag och ser att både affärer, kultur och filosofi är i linje med Trainor. Med Teknikutbildarna i teamet ökar vi vår expertis och vårt tillämpningsområde och tillsammans befäster vi vår position som en viktig leverantör för kvalitet i säkerhetsutbildning i Skandinavien. Teknikutbildarna har en professionell stark personal och ett gediget skol- och kurserbjudande och är redo att ta det digitala kurserbjudandet till en ny nivå i Sverige, säger han.

Covid har visat att en utbildningsleverantör måste kunna omstrukturera sina produkter och tjänster snabbt och effektivt för att ta hand om kritiska branscher. Båda företagen har hittills i år levererat mycket stark tillväxt inom e-learning och det i kombination med en god lönsamhet.

-I och med att Trainor och Teknikutbildarna nu är i samma grupp, kan vi tillsammans agera snabbt på kundens behov av nya produkter och hitta bra modeller för utbildning, säger Martinsen.

Ny ledning i Sverige
Teknikutbildarna grundades av Lennart Bölin och Bernt Bergvall 1999 och tillsammans har de byggt företaget till en framstående position i Sverige. I samband med transaktionen kommer Lennart och Bernt att överlämna företagsledningen till Jens Albrektsson som anställdes 2020 som en del av en planerad ”generationsväxling”.

Bernt Bergvall, COO på Teknikutbildarna, är mycket nöjd med att företaget kommer att ingå i Trainor:

-Vi har under en tid funderat på att hitta ett nytt hem för företaget då Lennart och jag närmar oss pension. Vi fann att Trainor är ett bra och starkt ägande för både vår skola- och klassrumsverksamhet men även med syftet att stärka vår digitala kursverksamhet. Att vara en del av Trainor Group kommer att gynna både våra anställda och våra kunder.

Tillväxt och hållbarhet
Trainor Group ägs av EV Privat Equity samt personal. Företagets ambition är att höja standarden för säkerhetsutbildning och målet är att växa betydligt både när det gäller omsättning och geografiskt inom de närmaste åren. Förvärvet av Teknikutbildarna kommer att ge företaget en total omsättning på cirka 120 miljoner norska kronor och en personal på drygt 80 anställda. Enligt Martinsen har Trainor flera förvärv i sikte, både i Norden och i Europa.

-Våra tillväxtmål är ambitiösa och det är viktigt för oss att tillväxten sker i enlighet med våra hållbarhetsmål, förklarar styrelseordförande Peter Svarrer. Elektrifiering och e-lärande är två viktiga megatrender på vägen mot ett grönare och säkrare samhälle. Precis som ägarföretaget EV Private Equity är Trainor också ambitiös när det gäller ESG (Environmental Social Governance), och investeringen i digital utbildning är en viktig del för att minska utbildningsindustrins miljöavtryck.

-Förvärvet av Teknikutbildarna i Norden AB är i enlighet med och det första steget i vår strategi att bygga en internationellt ledande leverantör av utbildning i digital elsäkerhet, säger direktör för EV Private Equity Tomas Hvamb. Trainor upplever stark tillväxt organiskt och vi ser stor tillväxtpotential för digitalisering av utbildning i elsäkerhet även utanför Norge. Teknikutbildarna i Norden AB ger oss ett starkt fotfäste på Nordens största marknad och har en kompletterande och växande kundportfölj.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>