Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM LBS Kreativa gymnasiet startar i Malmö

LBS Kreativa gymnasiet startar i Malmö

Publicerat av: Redaktionen

Till hösten breddas utbudet av gymnasieutbildningar i Malmö i samband med att LBS Kreativa Gymnasiet startar en ny skola.

Därmed får stadens unga tillgång till nya kreativa gymnasieutbildningar med inriktning mot den växande upplevelseindustrin.

LBS Kreativa gymnasiet startar i Malmö

Fredrik Ohnesorge är rektor för LBS Malmö under uppstartsperioden. Han är stolt över att få etablera skolan i Malmö, en av Sveriges mest kreativa städer:

– Vi är glada över möjligheten att bedriva utbildning i Malmö. Innovationsgraden i företagslivet är skyhög och kulturlivet är utbrett. Att starta LBS Kreativa gymnasiet i denna miljö är positivt både för oss och för stadens ungdomar som nu får kreativa gymnasieutbildningar, med stor branschnärhet, inom teknik och estetik.

– Skolan kommer ha spännande specialiseringar inom spel, film/foto, grafik och de nyaste trenderna inom beteendedesign, säger Fredrik Ohnesorge.

LBS Kreativa Gymnasiet Malmö kommer ligga i centrala Malmö. Skolan kommer med sin specialisering att väl komplettera utbudet av utbildningar som redan finns i staden.

Skolan har fått tillstånd att starta följande utbildningar till hösten 2020:

  • Estetprogrammet med inriktning estetik och media (ESEST) erbjuder utbildningarna E-sport, Foto & Film och Media – Beteende.
  • Estetprogrammet med inriktning bild och formgivning (ESBIL) erbjuder utbildningarna Grafisk design och Spelgrafik.

  • Teknikprogrammet med inriktning design och produktutveckling (TEDES) erbjuder utbildningen Spelutveckling.

  • Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik (TEINF) erbjuder utbildningen Systemutveckling.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>