Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Fem snabba tips på hur du får A på tentan

Fem snabba tips på hur du får A på tentan

Publicerat av: Redaktionen

Oavsett om du har skrivit jättemånga tentor innan eller om det är första gången kan det vara svårt att veta hur du fixar högsta betyget.

Men lugn, här är tipsen du behöver för ett A!

Planera pluggandet

Fem snabba tips på hur du får A på tentan

Hur trist det än låter så är planerande grunden till bra betyg. Gör ett schema där du skriver upp hur många timmar per dag du ska plugga och när.

I början kan du tänka på att lägga ungefär lika mycket tid som en arbetsdag. Det är jätteviktigt att också planera in mellis-pauser och tid för annat – tv-spel, träning eller en runda på stan kanske?

Vad fungerar bäst för dig?

I soffan hemma, i det gemensamma korridorsköket, på ett fik eller på biblioteket? Själv eller tillsammans med andra? Testa dig fram för att se var och hur du lär dig bäst, men var inte rädd för att variera dig. Nya intryck gör att du minns lättare.

Ta hand om dig själv

Glöm inte bort att ha roligt även under tentaperioderna, att tänka på annat är bra för inlärningen. Så unna dig en utgång med kompisarna eller åk hem till familjen och bli bortskämd. Bara att prata om annat med kompisarna för en timme kommer göra att du slappnar av. Och glöm inte att sova!

Gör något kul av det

Försök göra tentapluggandet roligt! Samla kompisarna och ha en frågesportskväll om det ni ska lära er, lägg en tia var och skramla ihop till en billig vinflaska som vinnaren får. Förhör varandra på gymmet, den som svarar fel får göra tjugo armhävningar.

Fira efteråt!

Det viktigaste av allt är att fira när tentan är gjord! Tänk på att även om du inte får ett A så har du gjort ditt bästa och är värd en riktig pangkväll. Om det skulle gå riktigt illa så får du snart får en chans till omtenta och det är också värt att fira!

Läs mer här.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>