Många barnaktiviteter och större tivoli under Matfestivalen
Hem EFTER PLUGGET Många barnaktiviteter och större tivoli under Matfestivalen i Skövde

Många barnaktiviteter och större tivoli under Matfestivalen i Skövde

Publicerat av: Redaktionen

Matfestivalen bjuder även i år på många aktiviteter för barn och ungdomar.

Det blir aktiviteter med Balthazar i Kyrkparken, barnföreställningen ”Maten är klar” på Stora Scenen och traditionsenligt tivoli.

Under båda matfestivaldagarna bjuder Balthazar på aktiviteter för barn i Kyrkparken. Det utgår från tre globala mål och man får testa framtidens mat, nattduell och se vad man kan om matsvinn. Estetprogrammet erbjuder ansiktsmålning och Skövde-Skultorp NSF scoutkår finns också på plats med sitt tipitält. På lördagen står barnföreställningen ”Maten är klar” med teatergruppen Longkalsong på Stora Scenen och det bjuds också minidisco och godisregn.

– Vi är glada för att Balthazar tar ansvar för barnområdet och erbjuder en blandning av aktiviteter. Tillsammans med övriga aktörer och scenprogrammet finns det mycket att se och uppleva för barnen under Matfestivalen, säger Katarina Blad, projektledare för Matfestivalen på Next Skövde.

Det är en lång tradition att det finns ett tivoli på plats i Skövde under Matfestivalen. Så blir det även i år. Nytt är att tivolit kommer att stå på Arena Skövde och därmed också få en större yta. Det kommer även hålla öppet under söndagen.

Många barnaktiviteter och större tivoli under Matfestivalen

Vid årets matfestival flyttar tivolit till Arena Skövde och får större yta. Foto: Tobias Andersson/upplevskovde.se

– Det har varit trångt med tivolit på Sandtorget och orsakat en del bekymmer med logistik. Därför blir det en bra lösning både vad gäller logistik och mer plats när vi nu kan flytta tivolit till Arena Skövde, säger Katarina Blad.

Matfestivalen är Skövdes största återkommande evenemang och har arrangerats årligen sedan 1990 med undantag för pandemiåren. Matfestivalen arrangeras av Next Skövde i samarbete med stadens krögare, kultur i Skövde och sponsorer. För 2023 års upplaga är IT-företaget Farsight huvudsponsor.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>