Söderköping i topp med behöriga elever till gymnasiet
Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Ny statistik: Söderköping i topp med behöriga elever till gymnasiet

Ny statistik: Söderköping i topp med behöriga elever till gymnasiet

Publicerat av: Redaktionen

Söderköping ligger i toppen av länets kommuner som har störst andel nior med gymnasiebehörighet.

Det visar den preliminära statistiken som visar hur många elever i länet som blir behöriga för gymnasiet.

Kommunens elever i årskurs nio visar fortsatt på hög måluppfyllelse och värdena är i år de näst högsta i länet, efter Kinda kommun.

Söderköping i topp med behöriga elever till gymnasietEn stor majoritet av de elever som har skolgång i kommunen går på Ramunderskolan. Där ligger måluppfyllelsen, enligt den första statistiken, på 88,7% behörighet till gymnasiets yrkesprogram.

Anders Bevemyr, ordförande i barn- och utbildningsnämnden, är glad och stolt över resultatet:

– Det är beundransvärt att Ramunderskolans personal år efter år lyckas hålla uppe nivån av elever som klarar att bli behöriga till gymnasiet. Extra glädjande i år är att antalet elever som fått godkänt i alla ämnen ökat markant.

Hög lärarbehörighet och ett gott systematiskt kvalitetsarbete ses som två framgångsfaktorer i arbetet att höja resultaten.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>