Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Elevhem för gymnasiesärskolan öppnar i Uddevalla

Elevhem för gymnasiesärskolan öppnar i Uddevalla

Publicerat av: Redaktionen

Från och med augusti kan elever som läser på gymnasiesärskolan bo i Uddevalla.

Då öppnar sex platser i ett nyrenoverat elevhem som kommer att vara bemannat med personal dygnet runt.

Elevhem för gymnasiesärskolan öppnar i Uddevalla

Matplats i gymnasiesärskolans elevhem.

– Vi är väldigt glada att vi kan öppna detta boende nu, det har varit efterfrågat under många år. Här får framförallt elever med lång pendlingsväg en möjlighet att bo i Uddevalla under trygga former, säger Ulf Nilsson, rektor för gymnasiesärskolan i Uddevalla.

I elevhemmet har varje elev ett eget rum med säng, skrivbord och garderob. Dusch och toaletter delas med övriga elever. I byggnaden finns också gemensamt kök, sällskapsrum och tvättstuga, samt tillgång till träningslokal och en uteplats som ska ställas iordning.

Det är nära till naturen och runtom huset finns en generös trädgård. Alldeles i närheten finns också mataffär, busshållplats och annan service.

– Det är en väldigt bra träning att bo själv och kunna utvecklas. Här får eleverna laga mat tillsammans med personalen och lära sig andra saker som är bra att kunna när man flyttar hemifrån, säger Sofie Olausson, socialpedagog.

Ena halvan av byggnaden kommer att vara elevhem för gymnasiesärskolan, och den andra halvan innehåller sex rum som ska hyras ut till andra gymnasieelever.

Låter det intressant att bo i Uddevalla och studera på gymnasiesärskolan? Kontakta din LSS-handläggare i din kommun, som fattar beslut.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>