Hem NYHETER Mark Levengood programledare när UR sänder Lärargalan

Mark Levengood programledare när UR sänder Lärargalan

Publicerat av: Redaktionen

Mark Levengood leder årets Lärargala.

Till sin hjälp på scenen har han 24-åriga Beata Kull som också är grundare av galan där eleverna hyllar sina lärarhjältar.

I år visas galan i tv för första gången någonsin när UR sänder den i SVT2 kl. 20.00 den 1 december och på UR Play.

Mark Levengood programledare när UR sänder Lärargalan

Mark Levengood och Beata Kull, programledare för Lärargalan.

– När jag var barn kunde jag inte sitta still i klassrummet, jag for runt som en pingpongboll och det blev oftast jättestökigt för alla. Men så var det en lärare som tog mig åt sidan och sa att i grund och botten är det en jättebra sak och det kallas kreativitet. Och ibland räcker det med en bra lärare, säger Mark Levengood.

– Att elevernas lärarhjältar äntligen får synas i rampljuset på bästa sändningstid är en dröm jag länge kämpat för.

Lärargalan vill skapa en attraktiv syn på kunskap och läraryrket. Lärarna ska bli dagens nya rockstjärnor, säger Beata Kull galans grundare.

Galans pristagare – lärarna – nomineras av landets elever från mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet. En jury går sedan igenom elevernas nomineringar för att bestämma årets lärarpristagare. Förra året var det 30 000 elever som nominerade sina bästa lärare till galans prisutdelningar. De mest ärofyllda priserna, av de 10 olika kategorierna, är Årets lärare i mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet. Galan har hållits en gång om året sedan 2016.

– Lärarna är en otroligt viktig grupp i vårt samhälle som förtjänar att hyllas och uppmärksammas. För UR som arbetar dagligen mot lärarna och skolan med våra program, känns det väldigt viktigt och roligt att kunna uppmärksamma den här galan på UR Play och på SVT, säger Anna Rastner, utbudschef, UR.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>