Hem NYHETER Medlearn startar lärlingsutbildningar

Medlearn startar lärlingsutbildningar

Publicerat av: Redaktionen

Med en första start under hösten 2020 erbjuder Medlearn nu vissa av sina utbildningar som lärlingsutbildningar där upp till 80 procent av utbildningen sker på arbetsplatsen.

Utbildningarna som erbjuds inom ramen för utbildningsformen är till barnskötare samt undersköterska med inriktning äldresjukvård.

Medlearn startar lärlingsutbildningar

Medlearn har sedan 1999 arbetat mot att försörja den svenska vård- och omsorgen med utbildad personal. En nyhet i utbildningsportföljen är nu de nya lärlingsutbildningarna på gymnasial nivå. Utbildningarna erbjuds som kommunal vuxenutbildning (komvux). Via norrortskommunerna Upplands Väsby, Sigtuna, Sollentuna och Solna är undersköterskeutbildningen sökbar. Huddinge kommun bedriver Medlearn lärlingsutbildning till barnskötare.

Det som skiljer lärlingsupplägget åt mot andra utbildningar inom vård- och omsorg samt barn- och fritid på Medlearn är att en stor del av utbildningen är förlagd på arbetsplats.

Med ett lärlingsupplägg läses upp till 80 procent av utbildningen på arbetsplatsen – det innebär tre dagar i veckan på en arbetsplats och två dagar i skolan.

– Alla lär sig på olika sätt. Vissa är mer ”learning-by-doing” medan andra föredrar att spendera mer tid ett klassrum med en lärare. Därför är det både viktigt och roligt att vi på Medlearn erbjuder utbildningar som passar alla. Oavsett vilken utbildningsform man föredrar, säger Sirpa Piirainen, rektor på Medlearn Flemingsberg och Täby.

Undervisningen inom lärlingsutbildningen till undersköterska sker på Medlearn i Täby och undervisningen till barnskötare sker på Medlearn i Flemingsberg

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>