Hem NYHETER Programstart av eXpression Design i Umeå

Programstart av eXpression Design i Umeå

Publicerat av: Redaktionen

Under onsdagen 23 september var det dags för årets programstart av eXpression Design i Umeå.

De nio antagna kreatörerna träffades på Konstnärligt campus för en gemensam eftermiddag med introduktion av programmet, föreläsning i designprocessen samt en rundtur i verkstäderna 3D-lab och SoftLab.

Syftet med programmet är dels att under sex månader bredda sina nätverk med andra kreatörer och lokala tillverkare och dels att hitta verktyg genom design- och affärsprocessen för att skapa ett högre affärsvärde.

Programstart av eXpression Design i Umeå

Från vänster: Sofia Rönnberg, Catharina Carlsson, Anna Lindwall, Camilla Caster, Helena Melehoff, Fanny Lindén, Denis Vilenica, Helena Byström, Sara Rylander, Barbro Renkel (Programansvarig) Fotograf: Johan Gunséus

Det var nio peppade kreatörer som samlades under onsdagen på Konstnärligt campus i Umeå för att tillsammans starta upp programmet eXpression Design. Kreatörerna kommer att bredda sina nätverk med både andra kreatörer så som designers, formgivare, slöjdare, konstnärer och konsthantverkare men också bland lokala tillverkare och nya nationella och internationella försäljningskanaler. När programmet är avslutat kommer kreatörerna ha tagit en idé till färdig produkt utifrån ett valt material.

–Det känns spännande att få ta alla goda erfarenheter från programmet Summer eXpression riktat mot studenter och få erbjuda kreatörer i regionen en likadan process för att utveckla sitt entreprenörskap, sin designprocess och sitt nätverk, Barbro Renkel, Affärscoach och programansvarig eXpression Design i Umeå.

Under första träffen höll Industridesignern och dagens processledare Joakim Bergbom en workshop i ”Hur du designar din egen process”. Joakim menar att det finns lika många processer som det finns kreatörer och under workshopen gav han ut verktyg för att låta kreatörerna analysera, utveckla och designa sin egen process.

En av kreatörerna som antagits till programmet är Modisten Catharina Carlsson:

–Jag är mycket intresserad av designprocessen och det var väldigt kul att det ämnet var startskottet på eXpression Design. Joakim fick nog alla att tänka efter lite hur den egna processen är i förhållande till de olika visualiseringarna som finns sedan tidigare.

–Under de här sex månaderna hoppas jag på att gå utanför min bekväm-zon där jag bara förlitar mig på mig själv och det jag behärskar, att kanske kunna jobba med extern expertis i tanke, men än så länge är det ett oskrivet blad. Jag vet inte vart detta kommer att leda och det är ett väldigt behagligt skede att befinna sig i.

De nio kreatörerna som antagits till årets eXpression Design är:

Anna Lindwall – Fru&froken
Camilla Caster – Camilla Caster glas
Catharina Carlsson – Se Carlssons Design AB
Denis Vilenica – Denis Vilenica
Fanny Lindén – Lindén Design
Helena Byström – Helena Byström
Helena Melehoff – Nya Makeriet Läder & Natur
Sara Rylander – Fru&Fröken
Sofia Rönnberg – SofiaKarolina

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>