Hem EVENT Microsoft lanserar ny version av Minecraft för klassrummet

Microsoft lanserar ny version av Minecraft för klassrummet

Publicerat av: Redaktionen

Microsoft presenterar Minecraft: Education Edition, en ny och utökad version som ger lärare nya sätt att utveckla, engagera och inspirera elever i sin undervisning. Programmet släpps till sommaren 2016 och presenteras under skolmässan BETT i London.

– Microsofts teknik ska ge elever och lärare verktygen att skapa, dela, och undervisa på helt nya sätt. Genom att låta elevernas nyfikenhet styra lärandet och genom att anpassa oss till individens behov skapar vi möjligheter att lära, uppfinna och bygga med teknik som aldrig står i vägen för en bra idé, säger Joke Palmkvist, ansvarig för skola och högre utbildning på Microsoft.MC_Education_Camera

Microsoft grundades på principen att människor kan göra otroliga saker med teknikens hjälp. Kärnan i vår mission är att skapa upplevelser som inspirerar till livslångt lärande, och som stimulerar utvecklingen av grundläggande färdigheter som vi människor behöver i våra liv. Färdigheter så som kommunikation, samarbete, kritiskt tänkande och kreativitet. Och vi ska stödja lärare i deras arbete med att vägleda och utveckla elevers intressen och passion.

Låt oss presentera, Minecraft: Education Edition

Med utgångspunkt i att många av de kunskaper som behövs när du spelar Minecraft också är viktiga för lärare, som vill hitta nya sätt att engagera sina elever, har vi skapat Minecraft: Education Edition, en ny och utökad version som strävar efter att nå lärare runt om i världen med funktioner speciellt framtagna för Minecraft i klassrummet. Med dessa vill vi ge lärare och elever verktyg för lärande i en rolig och familjär miljö.

– En av anledningarna till Minecraft passar så bra i klassrummet är att det är en gemensam, kreativ lekplats, säger Vu Bui, COO på Mojang.

– Vi har sett att Minecraft överskrider skillnaderna i undervisningen och inlärningsstilar och utbildningssystemen runt om i världen. Det är en öppen plats där människor kan mötas och bygga en lektion runt nästan vad som helst, fortsätter Vu Bui. 

Vi har redan sett hur Minecraft förändrar både klassrum och läroplan. Sedan 2011 har MinecraftEdu – en version av Minecraft byggd speciellt för klassrummet – nått mer än 7000 klassrum i mer än 40 länder runt om i världen. Vi vill inte stanna där. Vi tror att detta bara är början. 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>