Hem NYHETER Matfors fritidsgård vill minska datortid och stillasittande med ett EU-utbyte

Matfors fritidsgård vill minska datortid och stillasittande med ett EU-utbyte

Publicerat av: Redaktionen

Nio ungdomar från Matfors fritidsgård åker på ett Eu-utbyte i Irland under 6 dagar tillsammans med Spanien och Irland med start den 28 augusti.

Totalt är det 30 ungdomar som möts och temat för utbytet är hälsosam livsstil och utomhusaktiviteter och skapades av ungdomarna för att minska datortid och stillasittande.

Matfors fritidsgård vill minska datortid och stillasittande med ett EU-utbyte

Det blir även workshops kring ämnet samt matlagning tillsammans.  Det blir en hel del informellt lärande när det gäller språk, förhoppningsvis kommer bl.a. engelskan och spanskan att förbättras för eleverna.

Ungdomarna kommer att få prova på en hel del roliga aktiviteter såsom; klättring, vattensport, gym, fjällvandring och vattensport.

– Tanken är att få ungdomarna intresserade och fortsätta hemma med en hälsosam livsstil. Ännu ett viktigt syfte med utbytet är att motverka rasism och främlingsfientlighet. Vi kommer även att presentera Sverige och bjuda på kanelbullar och ta del av de andras kulturkvällar med EU-quiz. Vi kommer troligtvis beröra svåra ämnen som terrorism då deltagarna från Barcelona är starkt berörda av de senaste attentatet, säger Eva Ström på Matfors fritidsgård.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>