Hem NYHETER Visma tänder digitala stjärnor tillsammans med Hello World!

Visma tänder digitala stjärnor tillsammans med Hello World!

Publicerat av: Redaktionen

IT-företaget Visma blir partner till Hello World!, en ideell förening som vill öka intresset för digitalt skapande bland unga.

Målet är att tända minst 10 000 digitala stjärnor innan 2020, bland annat genom att ordna sommarläger och meetups som främjar digital kreativitet.

Visma tänder digitala stjärnor tillsammans med Hello World!– Att öka intresset för digitalt skapande är en viktig fråga för Visma. Därför är det fantastiskt kul att vi nu är partner till Hello World! Framtidens behov av IT-kompetens kräver att fler upptäcker hur spännande det är med digital teknik, inte minst unga tjejer.

Hello Worlds konkreta jämställdhetsarbete med kvinnliga förebilder och subventionerade läger är bra initiativ som vi gärna vill stödja, säger Sofia Gerstenfeld, vd för Visma Enterprise AB.

Visma, liksom många andra IT-företag, har och kommer att ha ett ännu större behov av digital kompetens. Därför är det viktigt att säkra kompetenstillväxten hos nästa generation.

Det råder redan brist på arbetskraft inom digitala yrken, och det finns en hög efterfrågan på skickliga talanger inom datavetenskap och programmering som beräknas fortsätta öka.

– Vi är oerhört glada över att Visma valt att bli partner till Hello World! och möjliggöra för ännu fler barn och ungdomar att åka på läger för att utvecklas digitalt. Vi ser fram emot kommande meetups hos Visma och även att få ta del av Vismas kompetens och system inom lön, ekonomi och administration, säger Ulrika Dellby, grundare av och ordförande för Hello World!

För att kunna möta efterfrågan och göra det attraktivt för företag att etablera sig i Sverige måste fler vilja jobba med IT i framtiden. Det gäller likväl i storstäderna som runt om i hela landet.

– Visma har engagerade medarbetare över hela Sverige och vi ser fram emot att sprida konceptet med meetups, även utanför Stockholm, säger Sofia Gerstenfeld.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>