Hem TEKNIK Microsoft och Code.org samarbetar för att ta Minecraft till skolan

Microsoft och Code.org samarbetar för att ta Minecraft till skolan

Publicerat av: Redaktionen

Microsoft Corp., Mojang AB och Code.org presenterar idag ett samarbete där man släpper kodningstutorials i Minecraft till studenter och lärare världen över. Kodnings-tutorialsen finns tillgängliga på https://www.code.org/mc och är en del av en global kampanj för att öka deltagandet i ”Computer Science Education Week” som sker världen över mellan den 7 – 13 december

Minecraft-tutorialsen introducerar spelare till kodning på en basnivå i en rolig och populär Minecraft-miljö. Tutorialsen är skapade av Minecraft Tutorial 1Minecrafts speldesigners tillsammans med Code.org och medverkar gör Steve och Alex från Minecraft, samt Minecraft-inspirerade utmaningar som är bekanta för de flesta av Minecrafts 100 miljoner spelare världen över.

”Kärnan i vår mission att stärka varje individ på jorden är att ge unga möjligheterna att börja tänka i kod, lära sig problemlösning och andra kunskaper som behövs i en allt mer digital värld” sa Satya Nadella, Microsofts CEO när samarbete presenterades i ett pressmeddelande.

”Med Minecraft och Code.org vill vi väcka kreativiteten hos nästa generation innovatörer på ett naturligt, samarbetsvänligt och roligt sätt”, fortsätter Satya Nadella.

Tutorialsen är designade för unga från 6 års ålder uppåt och uppmuntrar spelarna att lära sig enklare kodning, samtidigt som de navigerar, mine:ar, bygger och utforskare i Minecrafts 2D-värld genom att sätta samman block för att skapa kommandon som bygger ihop data-kod. Spelarna får tillgång till 14 ”utmaningar” och tid för att utforska de koncept som de lärt sig genom tutorialen.

”Minecraft är ett speciellt spel som både killar och tjejer har svårt att slita sig ifrån” säger Code.org:s CEO och co-founder Hadi Partovi. Microsoft berättar samtidigt att 38 procent av Minecraft-spelarna är unga tjejer eller kvinnor.

”Microsoft fortsätter vara Code.org:s generösaste donator och en av de största supportrarna för en global rörelse med mål att ge alla unga möjligheten att lära sig datavetenskap och kodning. Årets Minecraft-tutorials ger miljontals unga möjligheten att utforska hur ett spel de älskar fungerar – och kommer inspirera dem att förändra världen runt omkring dem med kod och skapande av teknik eller appar.” fortsätter Hadi Partovi.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>