Nyutexaminerade YH-studenter anställs trots pandemin
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Nyutexaminerade YH-studenter anställs trots pandemin

Nyutexaminerade YH-studenter anställs trots pandemin

Publicerat av: Redaktionen

Pandemin har slagit hårt mot delar av näringslivet och många nyexaminerade studenter har haft svårare att få anställning efter sin avslutade utbildning.

Nyutexaminerade YH-studenter anställs trots pandemin

Astrid Westfeldt Corneman, vd på Nackademin

En färsk undersökning från Nackademin visar dock att 8 av 10 nyexaminerade YH-studenter anställts – trots pandemin.

Nackademins årliga undersökning visar hur många av studenterna som fått jobb efter examen. Den senaste undersökningen berör studenter som tog examen under 2020 och andelen som fått jobb efter utbildningen förväntades lägre än normalt med tanke på den rådande situationen. Resultatet visar att hela 8 av 10 studenter på yrkeshögskolan fick jobb efter utbildningens slut 2020, trots pandemin. Den höga siffran har en direkt koppling till yrkeshögskolans närhet till näringslivet och att studenterna genomför LIA-praktik. IT-studenterna är de som i högst grad fått anställning i pandemin.

– Vi är mycket stolta över att våra studenter har fått jobb i så många som åtta av tio fall, trots att pandemiåret har medfört brist på arbetstillfällen. Att så många av studenterna från Nackademin fått jobb trots pandemin beror på att yrkeshögskolan är en pricksäker utbildningsform som matchar arbetsmarknadens kompetensbehov och bedrivs i nära samarbete med arbetslivet. Vi ser också att en stor bidragande faktor är att våra studenter gör LIA-praktik, där arbetsgivaren får en chans att lära känna sin potentiellt nya medarbetare, säger Astrid Westfeldt Corneman, vd på Nackademin.

För att tillgodose behovet av studier vid annan ort satsar Nackademin dessutom på fler distansutbildningar i år. På så sätt erbjuds fler studenter platser på utbildningarna, samtidigt som det öppnar upp för att söka oavsett var i landet studenten bor.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>