Hem PÅ GÅNG Huddinge förbereder sig för konsekvenserna av Reepalus förslag

Huddinge förbereder sig för konsekvenserna av Reepalus förslag

Publicerat av: Redaktionen

På Grundskolenämndens möte i tisdags ställde sig Majoriteten bakom ett ordförandeförslag om att Huddinge kommun ska upprätta en beredskapsplan om Reepalu-utredningens förslag blir verklighet.

Reepalu-utredningen har blivit starkt kritiserad för sin bristfälliga uträkning och sin politiskt färgade verklighetsbeskrivning.

Huddinge förbereder sig för konsekvenserna av Reepalus förslag

PWC visar i en rapport att ca 8 av 10 förskolor och skolor skulle få klara sig med mindre än 2 % i rörelsemarginal enligt förslaget, vilket är en extremt tunn lina att balansera en hel verksamhet på.

  • Det finns en stor risk att flera fristående aktörer väljer att avveckla sina verksamheter, det måste vi vara förberedda på, säger Jelena Drenjanin (M), Grundskolenämndens ordförande.
  • Huddinge har över 2600 elever ute på fristående skolor i dagsläget. Skulle förslaget bli verklighet kan flera av dem gå miste om sina skolplaceringar, fortsätter Jelena Drenjanin (M).

Beredskapsplanen ska arbetas fram av Barn- och utbildningsförvaltningen och den ska fånga upp alla elever som räknas till Huddinge, även de som har valt en fristående aktör utanför kommunens gränser.

  • Nu är det högst oklart hur framtiden ser ut för våra elever som har valt en fristående skola. Vi måste kunna säkerställa att våra elever har en skolplacering om Reepalu-utredningens förslag blir verklighet och får det utfall PWC beskriver, avslutar Jelena Drenjanin (M)

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>