Hem PEDAGOGSNACK På ESS-gymnasiet blir alla sedda

På ESS-gymnasiet blir alla sedda

Publicerat av: Redaktionen

Cassandra Wid och Monia PerssonGenom modern IT, mindre elevgrupper och hög personaltäthet på ESS-gymnasiet får elever som behöver särskilt stöd hjälp att klara sina studier. Och så får de bättre självförtroende och känner sig stolta.

ESS-gymnasiet är en skola för elever som inte funnit sig till rätta i andra skolor och som behöver särskilt stöd på olika sätt. Elevhälsoteamet är här större än på de flesta andra gymnasieskolor med tre kuratorer, en psykolog, en skolsköterska och tre studievägledare på 350 elever.

Samtidigt är elevgrupperna mindre, eleverna får mer stöttning, många av pedagogerna är specialpedagoger och här finns mer digitalt stöd och kompensatoriska hjälpmedel än vanligt.

Egen it-strateg gör skillnad

Skolans IT-strateg Monica Elgholm menar i artikeln att den digitala delen med kompensatoriska hjälpmedel skapar förutsättningar och gör skillnad för eleverna.

Eleven Cassandra Wid går tredje året på det samhällsvetenskapliga programmet.

– Alla känner alla, det är hemtrevligt och man känner sig hemma.

Hon kände ofta att det var fel på henne när hon inte kunde hänga med i skolarbetet på högstadiet, då hon gick hon på en stor skola. I nian fick hon en dyslexidiagnos och idag använder hon olika kompensatoriska verktyg.

– Mitt självförtroende växer väldigt mycket när jag lär mig och jag känner mig stolt. Det är en skön känsla.

Läs hela artikeln i LÄRA Stockholm #5 2014 sid 28-31.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>