Hem NYHETER Minervagymnasium representerar Sverige i robot EM i Hannover.

Minervagymnasium representerar Sverige i robot EM i Hannover.

Publicerat av: Redaktionen

Sverigefinalen i RoboCup arrangerades lördagen den 30 mars vid Linköpings Universitet.

Minervagymnasium kom totalt på en andra plats och fick pris för bästa programmeringskod till roboten.

Minervagymnasium representerar Sverige i robot EM i Hannover.

RoboCup Junior (RCJ) är en tekniktävling för ungdomar upp till och med 19 år. I RCJ får deltagarna en försmak på arbetsmetoder och förutsättningar som de senare kommer att möta i arbetslivet. “Målet med RoboCup Junior är att öka intresset för teknik, likväl som förståelsen av samarbete i en anda av gemenskap, utveckling och positiv spänning!”

Rescue Maze går ut på att roboten ska leta sig fram genom en labyrint och söka efter värmekällor som finns utplacerade i labyrinten. När roboten hittar en sådan källa ska den signalera detta genom att blinka med en lampa.

Roboten får också extra poäng om den kan lämna ett ”räddningskit” till värmekällan. Labyrintens gångar är slumpmässigt utplacerade och förändras under tävlingsdagens gång genom att väggarna flyttas. Under sökandet måste roboten även se till att inte åka in i farliga områden med svarta golv då detta ger minuspoäng. När hela labyrinten är genomsökt, skall roboten ta sig ut igen, så fort som möjligt.

”Eleverna gjorde en jättebra insats i Sverigefinalen och jag är stolt över dem.

Det blev en andraplats totalt. En andraplats i Rescue Maze innebär att vi får åka till Hannover i Tyskland och representera Sverige i EM, säger Lars Burström, lärare på Minervagymnasium”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>