Hem NYHETER Barn och unga i Södra Ryd kombinerar studier med fotboll

Barn och unga i Södra Ryd kombinerar studier med fotboll

Publicerat av: Redaktionen

I början av november startade Street Games Academy upp i Skövde.

Barn och ungdomar i Södra Ryd kan varje onsdag eftermiddag få extra läxhjälp av studenter från Högskolan i Skövde.

Barn och unga i Södra Ryd kombinerar studier med fotboll 2

När Street Games Academy hölls i Tynnered i Göteborg i mars 2020. Foto: RF-SISU Västra Götaland.

I samband med träffarna får deltagande barn möjlighet till fysisk aktivitet, då ledare från IFK Skövde FK, Skövde AIK och Skövde KIK bedriver fotbollsträningar i direkt anslutning till läxhjälpen.

Street Games Academy är ett projekt som använder idrottens dragningskraft på ungdomar för att få dem att öka sin studiemotivation, förbättra sina studieresultat och öka sina kostkunskaper. Genom att erbjuda läxhjälp, mellanmål och kostutbildning i samband med föreningarnas träningar är målet att fler ungdomar ska fullfölja sina studier och i framtiden välja att läsa vidare.

Onsdagen den 4 november drog projektet igång i Skövde. Fyra studenter från Högskolan i Skövde finns under hösten på Södra Ryds bibliotek för att stötta med läxhjälp. Under förberedelserna för läxhjälpen har studenterna gått en utbildning, arrangerad av RF-SISU Västra Götaland, om ledarskap och interkulturalitet.

Lisa Persson studerar Kognitiv neurovetenskap – tillämpad positiv psykologi på Högskolan i Skövde och är en av studenterna som stöttar med läxhjälp.

– Jag älskar att lära ut och känner att det är fint att få vara en förebild för yngre personer. Därför hoppade jag på det här projektet så fort det marknadsfördes.

Meningsfull fritid

Syftet med Street Games Academy är att skapa en aktiv och meningsfull fritid för barn där de får utvecklas på många plan. Flera aktörer hjälps åt för att bidra till att fler människor ska få ljusare framtidsutsikter.Under de närmaste två åren kommer projektet att involvera Västra Götalandsregionens fem största lärosäten: Göteborgs Universitet, Chalmers högskola, Högskolan Väst, Högskolan i Borås och Högskolan i Skövde.

Street Games Academy i Skövde genomförs i samarbete mellan RF-SISU Västra Götaland, Högskolan i Skövde, Skövde Kommun områdesutveckling, IFK Skövde FK, Skövde AIK, Skövde KIK och Svenska Fotbollsförbundet.

Media hälsas välkomna

Studenter, representanter från idrottsföreningar och Södra Ryds områdesutveckling kommer att finnas på plats i Södra Ryds bibliotek och Rydshallen onsdagen den 18 november klockan 16:15-18:15 för att berätta mer om sin ingång till Street Games Academy. Pressrepresentanter är välkomna att besöka tillfället, men det är önskvärt att boka en ankomsttid i förväg, så att vi minimerar antalet personer som är på plats samtidigt. Hör av er till Sara Andersson för att bestämma en tid.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>