Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Närmare 2 500 erbjuds utbildningsplats

Närmare 2 500 erbjuds utbildningsplats

Publicerat av: Redaktionen

I dag får de som sökt en högskoleutbildning till hösten sitt antagningsbesked.

Totalt 8 761 har sökt en utbildning vid BTH och 2 435 studenter erbjuds nu en utbildningsplats.

Närmare 2 500 erbjuds utbildningsplats

I april sökte 8 761 studenter ett utbildningsprogram eller en kurs på BTH med start till höstterminen. Antalet som väljer BTH i första hand ökade med en procent jämfört med förra året.

När den första antagningsomgången idag är klar erbjuds 2 435 studenter en utbildningsplats vid BTH. Det är en ökning med tre procent jämfört med förra året då totalt 2 374 studenter antogs.

– Det är glädjande att vi kan välkomna så många och till och med fler nya studenter till denna höst.

Vi har ett ganska högt tryck på utbildningsplatserna vilket innebär att vi tvingas säga nej till många studenter. Studenter står på kö och vill börja plugga hos oss, säger rektor Anders Hederstierna.

Till BTH:s nya civilingenjörsprogram i marin teknik sökte totalt 107 studenter. Till den femåriga utbildningen har nu 26 studenter antagits.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>