Studiestart för rekordstort antal nya internationella studenter
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Studiestart för rekordstort antal nya internationella studenter vid Högskolan i Skövde

Studiestart för rekordstort antal nya internationella studenter vid Högskolan i Skövde

Publicerat av: Redaktionen

Måndagen 22 augusti inleds introduktionen för de nya internationella studenter som påbörjar sina studier vid Högskolan i Skövde.

Under pandemin minskade antalet internationella studenter något, men det ser ut att ha ändrats till den här höstterminen.

Drygt 350 studenter från hela världen kommer nu till Skövde för att läsa en utbytestermin, eller läsa ett helt program. Det är betydligt fler studenter än på många år.

Under pandemin minskade antalet internationella studenter vid Högskolan i Skövde något. Men till höstterminen har det varit möjligt för betydligt fler att komma till Sverige för att studera.

– Det är över 350 nya internationella studenter som börjar plugga hos oss i höst, vilket är det högsta antalet på många år. Det känns jättekul och visar att Högskolan i Skövde har attraktiva utbildningar även internationellt, säger Frida Lindgren, internationell koordinator vid Högskolan i Skövde.

Närmare 40 olika nationaliteter finns representerade bland de nya studenterna. Under introduktionen kommer studenter från såväl Indien, Sydkorea, USA och Spanien att delta. Syftet med introduktionen är att studenterna ska känna sig välkomna både till campus, till Skövde och till Sverige.

Ett ”vanligt” intro

Efter flera års anpassad introduktion kommer studenterna att få uppleva en mer traditionell sådan. Något som Frida Lindgren tror är efterlängtat.

– Det är klart att det är roligare så. Vi genomförde en rad anpassningar och åtgärder, med anledning av pandemin, för att öka säkerheten under introt både 2020 och 2021. Självklart tänker vi till även i år, men för studenternas skull är det så roligt att vi kan ses fler personer på samma plats.

Studiestart för rekordstort antal nya internationella studenter

Måndagen 22 augusti inleds introduktionen för de 350 nya internationella studenter som nu inleder sina studier vid Högskolan i Skövde.

Under introduktionen kommer de nya studenterna få lära känna campus och Högskolan, få veta mer om studentstödet, Studentkåren samt lära känna och hitta i Skövde. De kommer att få hjälp med kursregistrering, scheman och med att få tillgång till Högskolans datorer. Den traditionella fikastunden på stadshuset i Skövde, tillsammans med ordförande för Skövde kommunfullmäktige, Conny Brännberg (KD), står också på agendan.

Årets höjdpunkt

För att guida och stötta de internationella studenterna under den första tiden på campus finns utbildade faddrar på plats. Faddrarna är studenter som redan studerar på Högskolan. För Frida Lindgren innebär det internationella introt en slags höjdpunkt på året.

– Det här är det absolut roligaste med mitt jobb och jag har längtat så länge efter det här. Sedan hoppas jag också på att det stora antalet internationella studenter kan ge Skövde och Skaraborg lite internationell prägel. Vi ska vara väldigt stolta över att de har valt att komma just hit.

Media hälsas välkomna!

I anslutning till introduktionsmötet måndagen 22 augusti finns möjlighet att prata med en eller flera nya internationella studenter. Intervjuer görs med fördel strax innan eller efter mötet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>