Hem NYHETER Natur & Kultur startar podcast om utbildning

Natur & Kultur startar podcast om utbildning

Publicerat av: Redaktionen

Nu startar Natur & Kultur podcasten Akademiska kvarten, en serie kvartslånga samtal med tongivande personer som har något viktigt att säga om svensk utbildning.

Syftet med podden är att erbjuda lyssnaren pendlarvänliga och tillgängliga intervjuer med forskare, författare och andra framstående opinionsbildare inom skolforskning och svensk skola, utifrån en aktuell bok eller ett aktuellt ämne.

Natur & Kultur startar podcast om utbildning

Niklas Gårdfeldt Leavy och Agnes Notini Zachrison

I de första sex avsnitten möter lyssnaren starka profiler inom utbildningsväsendet såsom läs- och skrivforskaren Barbro Westlund, Skolkommissionens ordförande Jan-Eric Gustafsson, skolforskaren Maria Jarl, pedagogikprofessorn och PISA-experten Christian Lundahl, spelforskaren och pedagogikprofessorn Jonas Linderoth och forskarna Emma Arneback och Jan Jämte.

– Med tanke på de fantastiska namn vi har i vårt författarstall är det här ytterligare en plattform för relevant forskningskommunikation, vilket ligger helt i linje med Natur & Kulturs uppdrag och urkund.

Vår förhoppning är att vi också kan ge lyssnaren något extra, något som man kanske inte känner till om personen i fråga, säger Niklas Gårdfeldt Leavy, utgivningschef för pedagogisk litteratur på Natur & Kultur Akademisk och den som intervjuar de medverkande personerna.

Fler avsnitt spelas in och kommer att släppas löpande, även stora internationella namn kommer att medverka framöver. För idé och innehåll står Agnes Notini Zachrison, kommunikationsansvarig på Natur & Kultur Akademisk, och utgivningschef Niklas Gårdfeldt Leavy. För vinjett och teknisk produktion står Axis Mundi Productions.

Podcasten finns tillgänglig på SoundcloudiTunes/Podcaster och Acast, och inom kort även på Storytel. Sök på ”Akademiska kvarten”.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>